Усама бен Ладен виступив зі зверненням про загрозу глобальної зміни клімату

Поділитися
Лідер міжнародної терористичної мережі «Аль-Каїда» Усама бен Ладен виступив із першим більш ніж за півроку аудіозверненням. У посланні, зокрема, йдеться про глобальну зміну клімату і повені в Пакистані.
Лідер міжнародної терористичної мережі «Аль-Каїда» Усама бен Ладен виступив із першим більш ніж за півроку аудіозверненням. У посланні, зокрема, йдеться про глобальну зміну клімату і повені в Пакистані.Про це у п'ятницю, 1 жовтня, пишуть західні ЗМІ. Запис звернення "терориста №1" з'явився на одному з ісламістських сайтів. Автентичність плівки, тривалість якої близько 11 хвилин, поки офіційно не підтверджена. У посланні Усама бен Ладен висловив стурбованість триваючим глобальним потеплінням. «Кількість жертв, викликаних глобальною зміною клімату, дуже велика... більша, ніж число жертв воєн», - сказав він. Усама бен Ладен також закликав мусульман допомогти одновірцям із Пакистану, який серйозно постраждав від масштабних повеней. «Забезпечення тентами, їжею і ліками - це обов'язок, але катастрофа набагато масштабніша аніж те, що було запропоновано», - зазначив він. Усама бен Ладен також закликав почати вивчення населених територій, які знаходяться поблизу рік у «Мусульманському світі», а також підвищити безпеку мостів і дамб. Востаннє аудіозвернення «терориста № 1» було оприлюднено 25 березня цього року. Коли саме було зроблено нинішній запис, не відомо. Однак на плівці Усама бен Ладен вітає мусульман із закінченням священного місяця Рамадан 10 вересня.

За матеріалами CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі