Уряд збирається компенсувати подорожчання газу для населення

Поділитися
У середу Кабінет міністрів розгляне питання щодо посилення соціального захисту громадян у зв'язку з підвищенням ціни на газ для населення з 1 серпня. Про це сказав прем'єр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду. Він також повідомив, що уряд України також має намір затвердити меморандум співпраці з МВФ.
У середу Кабінет міністрів розгляне питання щодо посилення соціального захисту громадян у зв'язку з підвищенням ціни на газ для населення з 1 серпня. Про це сказав прем'єр Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду. Він також повідомив, що уряд України також має намір затвердити меморандум співпраці з МВФ. Він заявив, що уряд повинен забезпечити людям максимально можливий соціальний захист, компенсувати частину їхніх витрат на оплату житлово-комунальних послуг. "Рішення, яке ми сьогодні приймемо, спрямоване, у першу чергу, на те, щоб частка сімейного бюджету в малозабезпечених сім'ях, яка витрачається на комунальні платежі, стала меншою", - сказав Азаров. Раніше на сайті Національної комісії регулювання електроенергетики був розміщений текст постанови комісії № 812 від 13 липня 2010 року, згідно з яким роздрібні ціни на природний газ для населення України з 1 серпня 2010 зростуть на 50%. Підвищення внутрішніх цін на природний газ до економічно обгрунтованого рівня є одним із зобов'язань України у рамках співпраці із Міжнародним валютним фондом. Уряд України на засіданні у середу також має намір затвердити меморандум співпраці з МВФ, повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров. "Уряд повинен розглянути і затвердити меморандум співпраці з МВФ", - сказав він, відкриваючи засідання Кабінету міністрів у середу. Прем'єр підкреслив, що меморандум свідчить про фактичне завершення переговорів за новою програмою stand-by. При цьому Азаров подякував членам уряду і особисто віце-прем'єр-міністру Сергію Тігіпку, який займався цим питання. Голова уряду також відзначив, що умови для отримання нового кредиту не є для України винятком, вони аналогічні до тих, які існують в інших європейських країнах.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі