Уряд витратить 190 мільйонів гривень на новий суд

Поділитися
Кабінет Міністрів України готовий у 2011 році виділити з державного бюджету 190 мільйонів гривень для забезпечення діяльності новоствореного Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ. Про це заявив голова Вищого спеціалізованого суду Леонід Фесенко.
Кабінет Міністрів України готовий у 2011 році виділити з державного бюджету 190 мільйонів гривень для забезпечення діяльності новоствореного Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ. Про це заявив голова Вищого спеціалізованого суду Леонід Фесенко.За його словами, на діяльність суду на період до кінця року уряд готовий виділити 10 мільйонів гривень. «Я був у прем’єр-міністра, і ми вирішили, що наступного року для забезпечення діяльності суду виділять 190 мільйонів гривень», – додав Леонід Фесенко. Голова Вищого спеціалізованого суду також розповів, що нині гостро стоїть питання розташування нового суду. «Будемо вживати всіх заходів, щоб нас фінансували, будуватимемо новий суд. 15 мільйонів гривень із тих, які закладено на наступний рік, уряд уже виділив для початку будівництва цього суду», – зазначив Леонід Фесенко. Вищий спеціалізований суд із розгляду цивільних та кримінальних справ розпочав роботу 1 листопада цього року. Підставою для його створення стало ухвалення у липні Закону України «Про судоустрій і статус суддів», а також серпневий указ Президента України «Про Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ». Нагадаємо, у п'ятницю, 15 жовтня, Венеціанська комісія висловила критичні зауваження щодо судово-правової реформи в Україні. Про це повідомила член Венеціанської комісії Марина Ставнійчук. Вона розповіла, що у підсумкових висновках Венеціанської комісії щодо закону про судоустрій дано схвальну оцінку чотирьом положенням закону та висловлено критичні зауваження та рекомендації щодо більш ніж тридцяти.

За матеріалами Радіо Свобода

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі