Уряд готує положення про притулки для тварин. Захисники тварин - проти

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
За даними «Дзеркала тижня», Державний комітет ветеринарної медицини завершує підготовку проекту положення про притулки для тварин. Водночас представники організацій, котрі займаються захистом безпритульних тварин, критично настроєні до проекту.

За даними «Дзеркала тижня», Державний комітет ветеринарної медицини завершує підготовку проекту положення про притулки для тварин. Водночас представники організацій, котрі займаються захистом безпритульних тварин, критично настроєні до проекту.

Державний комітет ветеринарної медицини завершує роботу над проектом положення про притулок для тварин. Даний документ регламентує утримання та лікування безпритульних тварин, а також «регулювання їх чисельності гуманними методами».

За словами  розробників документу, до кінця тижня він буде поданий на узгодження до Міністерства юстиції.

Водночас активісти, які займаються захистом безпритульних тварин, критикують окремі положення запропонованого документу.

«Дане положення дійсно базується на європейських стандартах але ми надто відстаємо від Європи. Якщо дотримуватись його норм, то не вдасться відкрити жодного притулку. Коли на вулицях така велика кількість тварин, а фінансування відсутнє, виконати вимоги положення є неможливим», - переконана президент Міжнародного товариства захисту тварин SOS Тамара Тарнавська.

«Я це говорю з власного досвіду. Наша організація має притулок в Пирогово. Там – дві тисячі тварин, хоча притулок був побудований на 350 тварин. Застосовуючи норми запропонованого положення, цей притулок можна буде закрити, - бо при такій кількості тварин дотримання всіх стандартів є просто неможливим, особливо якщо зважити на той факт, що притулок утримується просто на пожертви громадян», - підкреслила Тамара Тарнавська.

На її думку, запропоноване положення робить все можливе, щоби брати під контроль будівництво притулків, і створити умови, при яких будь-яка перевірка може притулок закрити.

«Окрім того, пункт одинадцятий запропонованого положення передбачає можливість підприємницької діяльності притулку. Чим притулок повинен торгувати? Також положення передбачає можливість утримання при притулках чогось на кшталт готелів для домашніх тварин. Це спроба створити бізнес-структуру, і вона недоречна.

Притулки повинні бути неприбутковими структурами, які належать громадським організаціям», - підкреслила президент SOS.

На її думку, запропонований проект положення може утруднити ситуацію з утриманням наявних притулків, і не вплине на вирішення проблеми безпритульних тварин.

Повний текст проекту положення про притулок для тварин можна прочитати тут.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі