Українцям можуть заборонити палити у себе вдома

Поділитися
Комітет Верховної Ради з питань європейської інтеграції визнав, що законопроект про заборону паління у власній оселі у разі якщо це заважає іншим особам не суперечить праву Європейського Союзу. Про це повідомляє інформаційне управління ВР.
Комітет Верховної Ради з питань європейської інтеграції визнав, що законопроект про заборону паління у власній оселі у разі якщо це заважає іншим особам не суперечить праву Європейського Союзу. Про це повідомляє інформаційне управління ВР.Нагадаємо, проект закону щодо захисту здоров'я громадян від результатів вживання тютюнових виробів №6595 від 29 червня 2010 року передбачає, що паління може бути дозволено тільки у спеціально відведених для цього місцях, позначених спеціальною графічною позначкою з текстом "Місце для паління" та інформацією про шкоду паління здоров'ю людини. Зокрема, цей законопроект також передбачає введення заборони паління тютюну у власних житлових приміщеннях, якщо споживання цих тютюнових виробів порушує права осіб, які знаходяться в цьому чи сусідньому приміщеннях, на відпочинок і чисте від тютюну повітря. Нагадаємо, згідно з раніше опублікованим опитуванням, поширення щоденного паління за останні п'ять років в Україні істотно зменшилося: якщо у 2005 році щодня палили 62% чоловіків, то в 2010 - вже 45%; ще більше зменшилася курців-жінок, кількість яких скоротилася практично вдвічі - з 17% до 9%. Опитування також показало, що понад 90% населення України підтримують заборону паління в усіх громадських місцях. 68% теперішніх курців заявили, що зацікавлені у відмові від куріння, підтримка повної заборони реклами тютюну серед населення зросла від 49% у 2000 році до 70% у 2010 році.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі