Українських моряків із теплохода Salma відбили у піратів

Поділитися
Біля Камеруну, у результаті військової операції, було звільнено 4 українських моряків, які перебували в полоні у піратів.
Біля Камеруну, у результаті військової операції, було звільнено 4 українських моряків, які перебували в полоні у піратів.30 вересня влада Камеруну повідомила, що у результаті військової операції було звільнено 6 моряків, захоплених бандитами 12 вересня під час нападу на три судна на рейді порту Дуала. Серед них чотири громадянина України, один Хорватії і один Філіппін. Подробиці операції не розголошуються. Український МЗС офіційно не підтвердив цю інформацію Нагадаємо, 12 вересня озброєні пірати напали на судно Salma недалеко від узбережжя Камеруну, і захопили чотирьох членів команди. Судно йшло під прапором Британських Віргінських островів і знаходилося на рейді порту Дуала (Камерун). Пірати атакували відразу три кораблі, які стояли в порту Дуала. Озброєні люди піднялися на борт суховантажу і забрали з собою капітана, його помічника, боцмана і кока. Всього на борту знаходилися 10 членів екіпажу - серед них один росіянин, решта українці», - наголошується в повідомленні. Міністерство закордонних справ України раніше зверталося до МЗС Камеруну з проханням посприяти у звільненні захоплених в полон українців із судна Salma. Також, 27 вересня сомалійські пірати звільнили суховантаж Lugela з українським екіпажем, який був захоплений минулої суботи.

За матеріалами: Морской бюллетень

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі