Українські націоналісти мають намір у вівторок протестувати проти приїзду патріарха Кирила до України

Поділитися
Українські націоналісти і представники правих сил мають намір у вівторок провести акції протесту у Києві у зв'язку з приїздом патріарха Московського і всія Русі Кирила, повідомив в інтерв'ю журналістам у понеділок лідер київської організації УНА-УНСО Ігор Мазур.
Українські націоналісти і представники правих сил мають намір у вівторок провести акції протесту у Києві у зв'язку з приїздом патріарха Московського і всія Русі Кирила, повідомив в інтерв'ю журналістам у понеділок лідер київської організації УНА-УНСО Ігор Мазур. "Ми будемо завтра намагатися провести акції протесту. Де нам дадуть - на Володимирській гірці, в іншому місці, будемо бачити. Ми не збираємося битися з працівниками міліції. Ми не хочемо допомогти зробити кому-небудь картинку про те, що такі погані українці, як вони не люблять православного московського попа. Тому ми як християни, ми прийдемо сказати своє слово. Якщо нас за це кинуть за грати, на все воля Божа", - сказав він на імпровізованій прес-конференції в Києві у понеділок на Софіївській площі. При цьому Мазур назвав "духовною експансією Москви" інформаційний супровід перебування голови російської православної церкви в Україні. "Це духовна експансія Москви і каналів (телевізійних каналів - ред.), які працюють на неї", - сказав він. У свою чергу голова Управи Київської міської організації Української народної партії Володимир Шовкошитний повідомив журналістам, що своєю акцією в понеділок націоналісти мали намір запропонувати патріарху Кирилу покаятися за розкол православної церкви. "Ми хотіли запропонувати патріарху Кирилу покаятися за розкол, який Московська церква зробила у 1448 році ... ми готові пробачити їм цей розкол, лише б вони тільки до нас не перли", - сказав він. Шовкошитний розцінює заборону суду на проведення акцій націоналістів як те, що в Україні існує "колоніальна адміністрація, а не незалежний уряд незалежної держави". Під час імпровізованої прес-конференції її учасників і журналістів оточили в коло правоохоронці. На вулиці Володимирській за два квартали до Софійської площі встановлено металеві щити, також стоять посилені наряди міліції. У Софійському соборі у даний час знаходиться патріарх Кирило і невелика кількість журналістів, акредитованих на цей захід. Більшість представників ЗМІ, акредитованих на висвітлення візиту голови РПЦ до України, на територію собору не допускають. Раніше правоохоронні органи затримали шістьох представників Всеукраїнського об'єднання «Свобода», які намагалися провести у центрі Києва акцію протесту проти приїзду патріарха Московського і всія Русі Кирила. Затримання було проведено силами співробітників «ОМОН» біля готелю Hyatt. Раніше суд заборонив київській організації ВО «Свобода» проводити біля Софійського собору акції протесту проти приїзду патріарха Кирила.

За матеріалами Інтефакс Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі