Україна зайняла 49-е місце у списку «кращих країн світу»

Поділитися
© news.404.ru
Відомий американський журнал Newsweek опублікував список 100 кращих для життя з точки зору економіки, охорони здоров'я, якості життя, освіти та політичної ситуації країн світу. Україна займає в цьому списку 49-е місце.

Відомий американський журнал Newsweek опублікував список 100 кращих для життя з точки зору економіки, охорони здоров'я, якості життя, освіти та політичної ситуації країн світу. Україна займає в цьому списку 49-е місце.

Україна визнана країною з найбільш високим рівнем життя серед країн з низьким рівнем доходу. У тій же категорії, але серед середніх країн, перемагає Куба, а між середніх і великих - Австралія і Німеччина.

Наша країна також визнана найбільш грамотною країною серед держав з низьким рівнем доходу поряд з Албанією - грамотними є 99% населення.

Тим часом серед великих країн найбільш грамотною визнано Японію, хоча ця країна витрачає на освіту лише близько 3,5% свого ВВП, у той час, як США - більше 5%.

Найкращою країною у світі було визнано Фінляндію, за нею йде Швейцарія і Швеція. До десятки найкращих входять також Австралія, Люксембург, Норвегія, Канада, Голландія, Японія і Данія.

США займає 11 позицію, Німеччина 12, Великобританія 14, а Франція 16 рядок. Найуспішнішою країною у Північній і Східній Європі є Чехія (25 місце), потім Хорватія (28 місце) і Польща (29 місце).

Польща займає 29 місце, Естонія - 32, Латвія - 36, Україна - 49, а Росія - 51 місце після Куби.

Список замикає Буркіна-Фасо.

Як повідомлялося, у рейтингу найщасливіших країн світу Україна посіла 73-е місце. Цю позицію країна ділить з ще п'ятьма державами: Росією, Румунією, Словаччиною, ПАР і Ліваном. 21% людей у нас вважають себе щасливими, 26% - нещасними, 53% - борються з життєвими труднощами.

За матеріалами Newsweek

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі