Україна відновила співпрацю з Японією за Кіотськомим протоколом

Поділитися
Японія перерахувала Україні другий транш у рамках укладеного в березні 2009 року договору про продаж 30 млн одиниць встановленої кількості викидів парникових газів, повідомив голова Національного агентства екологічних інвестицій України Сергій Орленко на брифінгу.
Японія перерахувала Україні другий транш у рамках укладеного в березні 2009 року договору про продаж 30 млн одиниць встановленої кількості викидів парникових газів, повідомив голова Національного агентства екологічних інвестицій України Сергій Орленко на брифінгу. Орленко уточнив, що кошти від Японії в рамках другого траншу надійшли на рахунки скарбниці 29 липня 2010. У той же час Орленко відмовився уточнити розмір другого траншу, пославшись на договір про конфіденційність. Голова Нацагенства також повідомив, що отримані кошти будуть скеровані на реалізацію програми теплової санації соціально важливих об'єктів, зокрема шкіл, лікарень тощо. Роботи на 550 подібних об'єктах Сумської, Луганської, Івано-Франківської областей та АРК будуть реалізовуватися у 2010-2011 році. Раніше екс-прем'єр України Тимошенко озвучила, що перший транш становив близько 4,5 млрд грн. Договір про співробітництво між Україною та Японією у рамках Кіотського протоколу був укладений у березні 2009 року. Кіотський протокол - міжнародний документ, прийнятий в Японії у місті Кіото у грудні 1997 року на додаток до Рамкової конвенції ООН про зміну клімату. Протокол зобов'язує розвинені країни і країни з перехідною економікою скоротити або стабілізувати викиди парникових газів у 2008-2012 роках.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі