Україна в липні імпортувала природний газ майже на 800 мільйонів доларів

Поділитися
Україна в липні імпортувала природний газ на суму 780 мільйонів доларів, повідомив голова правління Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Євген Бакулін у середу, 4 серпня.
Україна в липні імпортувала природний газ на суму 780 мільйонів доларів, повідомив голова правління Національної акціонерної компанії (НАК) "Нафтогаз України" Євген Бакулін у середу, 4 серпня. «Ми повинні заплатити 780 мільйонів доларів», - сказав він. Відзначимо, за домовленістю, Україна повинна оплачувати спожитий газ не пізніше 7 числа місяця, наступного за розрахунковим. Згідно з угодою, ціна на газ для України у II кварталі 2010 року становить 236 доларів за тисячу кубометрів з урахуванням знижки, без знижки ціна становила б 336 доларів за тисячу кубометрів. Зменшена ціна буде поширюватися на обсяги поставок до 30 мільярдів кубометрів у 2010 році і 40 мільярдів кубометрів упродовж наступних років. Голова «Нафтогазу» також повідомив, що станом на 4 серпня в українських підземних сховищах газу накопичено 19,6 мільярдів кубометрів газу. Як заявив сьогодні ж перший віце-прем'єр-міністр Андрій Клюєв на очолюваному ним урядовому засіданні, накопичення природного газу у підземних сховищах відбувається задовільними темпами. «Із 15 квітня до 1 серпня у ПСГ закачано майже 8 мільярдів кубометрів газу, що перевищує рівень минулого року», - сказав він. Водночас, створення запасів енергетичних ресурсів пов'язано з відлученням оборотних коштів від основної діяльності підприємств, зазначив Клюєв. За його словами, на сьогодні недоплата за спожитий споживачами газ становить 7 мільярдів гривень і дорівнює 20% його вартості. «Нарощують заборгованість, переважно, підприємства промислового комплексу, незважаючи на позитивну динаміку виробництва та збільшення доходів. Найбільша частка боргу припадає на теплову енергетику. І хоча рівень розрахунків у літній період збільшується, але тільки борг у цьому році досягає 3,9 мільярда гривень. Доведеться з боржниками вести окремий діалог», - зазначив він. За словами першого віце-прем'єра, до початку опалювального сезону вкрай важливо поліпшити ситуацію з розрахунками за природний газ. «Тому - доручення Мінпаливенерго та МінЖКГ, звернути на це питання надзвичайно велику увагу», - підкреслив Клюєв.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі