Україна пообіцяла МВФ до кінця 2010 року ліквідувати борг з відшкодування ПДВ

Поділитися
Уряд України має намір до кінця 2010 року повністю ліквідувати заборгованість з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ), повідомляється в меморандумі української влади Міжнародному валютному фонду, направленому в рамках відновлення кредитного співробітництва в середині липня цього року.
Уряд України має намір до кінця 2010 року повністю ліквідувати заборгованість з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ), повідомляється в меморандумі української влади Міжнародному валютному фонду, направленому в рамках відновлення кредитного співробітництва в середині липня цього року. «Ми сповнені рішучості забезпечити виплату всього відшкодування ПДВ, що накопичиться до кінця року, в повному обсязі і своєчасно, і не накопичити жодної заборгованості протягом року», - йдеться в документі, оприлюдненому фондом. Згідно з ним, обсяг заборгованості з відшкодування ПДВ є індикативним цільовим показником, який враховується при ухваленні рішення про виділення Україні чергового траншу кредиту за затвердженою у кінці липня 29-місячною програмою stand by загальним обсягом близько 15,5 мільярда доларів. Передбачається, що значення цього показника до кінця вересня цього року скоротиться до 3 мільярдів гривень. Як пояснюється в меморандумі, в цьому обсязі не враховується борг з відшкодування ПДВ за станом на кінець 2010 року, що становив 16,4 мільярда гривень, який буде оформлений спеціально випущеними облігаціями держпозики (ПДВ-облігації). Як повідомлялося, уряд запропонував підприємствам оформити ПДВ-облігаціями борг з відшкодування ПДВ за станом на 1 травня 2010 року. Номінальна прибутковість нових паперів становить 5,5% річних, вони є амортизаційними - раз на півроку за ними буде погашатися 10% основного боргу. Випуск ПДВ-облігацій постійно відкладався. Перший їхній транш обсягом всього 0,05 мільярда гривень був спрямований платникам податків лише 2 серпня. Мінфін обіцяє випустити усі ПДВ-облігації на загальну суму близько 16,4 мільярда гривень до кінця серпня. У той же час платники податків скаржаться, що і після 1 травня відшкодування ПДВ здійснюється нерегулярно. За даними Федерації роботодавців України, починаючи з травня, заборгованість з відшкодування ПДВ збільшувалася на 2,4 мільярда гривень щомісяця і станом на 1 липня досягала 30,4 мільярда гривень.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі