Україна отруює Росію отруйними відходами

Поділитися
Отруйні відходи з хімзаводів Лисичанська, Рубіжного та Сєвєродонецька, потрапляючи в р.Сіверський Донець, отруюють жителів прикордонних районів Росії.
Отруйні відходи з хімзаводів Лисичанська, Рубіжного та Сєвєродонецька, потрапляючи в р.Сіверський Донець, отруюють жителів прикордонних районів Росії.За висновками міжнародних незалежних екологів з фонду «Blaksmith Institute», що проводять глобальну інвентаризацію забруднених територій в усьому світі, хімічні підприємства Луганщини забруднюють не тільки прикордонну територію України, але й РФ. Шкідливі відходи хімвиробництва (фенол, аміак, азот і марганець) потрапляючи в річку Сіверський донець, яка є одним з головних джерел прісної води в Луганській області, розносить їх далеко за межі України. При цьому, два села, що знаходяться в санітарній зоні Лисичанського нафтопереробного заводу, вже давно потребують відселення. «Люди в цій місцевості взагалі не можуть пити воду, у ній навіть не можна митися», - відзначає представник фонду «Blaksmith Institute» Сергій Шапаренко. За словами Шапаренка, зараз фонд вивчає можливість фінансування дослідження хімвідходами, що накопичилися у регіоні, а також можливість придбання озонатора для води. Більше того, через шкідливі відходи з хімзаводів Луганщини Україна опинилася в «глухому куті»: аби виконати всі екологічні норми, доведеться зупиняти роботу даних підприємств. А це матиме наслідки для всієї економіки України. Відзначимо, що в Лисичанську, Рубіжному, Сєвєродонецьку, де працюють 8 хімічних підприємств, у 2-3 рази вища смертність серед населення у порівнянні із середнім рівнем на Луганщині.

За матеріалами Deutsche Welle

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі