Україна і Японія створять наносупутник

Поділитися
Україна і Японія створять наносупутник дистанційного зондування Землі (ДЗЗ). Про це країни домовилися у липні під час візиту представників Токійського університету, університету Шиншю і компанії NPO InterCos до України.
Україна і Японія створять наносупутник дистанційного зондування Землі (ДЗЗ). Про це країни домовилися у липні під час візиту представників Токійського університету, університету Шиншю і компанії NPO InterCos до України.«У ході переговорів відзначено, що спільне проектування і експлуатація мікро-і наносупутників є доцільним і перспективним напрямком розширення українсько-японського співробітництва у сфері космічної діяльності», - йдеться у повідомленні прес-служби Національного космічного агентства України. Україна і Японія домовилися підписати угоду про надання наносупутнику ДЗЗ статусу офіційного українсько-японського проекту в ході авіасалону «Авіасвіт-2010» у Києві у вересні 2010 року. Українська сторона також розгляне можливість розширення складу учасників проекту створення наносупутника, а також можливість розробки освітньої програми з обміну студентами та стажування фахівців. Передбачається також проведення консультацій з українськими фахівцями стосовно технічних характеристик датчиків наносупутника ДЗЗ, який створюється. Нагадаємо, що у 2009 році Україна і Білорусь домовилися спільно використовувати інформацію своїх супутників дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) після їх запусків. Сторони вирішили співпрацювати щодо створення міні-та мікросупутників ДЗЗ, корисного навантаження для супутників ДЗЗ (оптико-електронної та спектральної апаратури), систем управління, прийому і обробки інформації від космічних апаратів ДЗЗ, при розробці сучасних технологій обробки даних ДЗЗ для вирішення прикладних завдань.

За матеріалами: РБК-Украина

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі