Україна готова оплатити приїзд міжнародних спостерігачів

Поділитися
Уряд України готовий сприяти міжнародним спостерігачам у відвідуванні Україні для моніторингу перебігу виборів до місцевих органів влади 31 жовтня. Про це у вівторок, 19 жовтня заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.
Уряд України готовий сприяти міжнародним спостерігачам у відвідуванні Україні для моніторингу перебігу виборів до місцевих органів влади 31 жовтня. Про це у вівторок, 19 жовтня заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров.«Ми запросили всіх, хто хоче, зі світових організацій, які спостерігають за виборами. Я був у Брюсселі і вкотре запросив представників Євросоюзу. А мені за звичкою говорять: ваша опозиція стверджує, що в країні свобода слова і демократія під загрозою. Я кажу, давайте так: я не буду вас ні в чому переконувати, у мене до вас єдина пропозиція, і ми готові взяти витрати на себе - приїжджайте до нашої країни, поживіть там тиждень і подивіться центральні телеканали... Там чинного прем'єр-міністра будуть «полоскати» як завгодно протягом тижня», - сказав він на нараді з актуальних питань розвитку Миколаївської області у Миколаєві у вівторок. «Мені це не подобається. Але що поробиш - така посада. Але ви (спостерігачі - ред.) побачите, я вас ні в чому переконувати не збираюся», - додав глава українського уряду. Нагадаємо, Кабінет Міністрів, Президент Віктор Янукович, а також кілька партій надіслали до ПАРЄ прохання надіслати міжнародних спостерігачів на місцеві вибори до  України. 18 жовтня Центральна виборча комісія зареєструвала 92 офіційних спостерігача від Комітету виборців України на місцевих виборах. 12 жовтня голова департаменту інформаційної політики Міністерства закордонних справ Олег Волошин, заявив, що делегація міжнародних спостерігачів ОБСЄ на місцевих виборах в Україні буде невеликою, оскільки її фінансування не було закладено в бюджеті ОБСЄ. 28 вересня посол США в Україні Джон Теффт у Сімферополі заявив, що США готові фінансувати спостерігачів за місцевими виборами з української  сторони.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі