Уго Чавес перекинув війська до кордону з Колумбією; заявляє, що не хоче війни

Поділитися
Президент Венесуели Уго Чавес оголосив про напрям додаткових військ до кордону з Колумбією, проте запевнив, що не хоче війни.

Президент Венесуели Уго Чавес оголосив про напрям додаткових військ до кордону з Колумбією, проте запевнив, що не хоче війни.

«Ми провели перекидання військ. Йдеться про піхоту і військову авіацію», - заявив він в ефірі державного телеканалу ВТВ.

Чавес пояснив, що вжив таких заходів, оскільки побоюється можливих провокацій з боку президента Колумбії Альваро Урібе, що залишає свій пост. "У останні дні перед відходом з поста президента Урібе здатний на все що завгодно. Виникла військова загроза, проте ми не хочемо війни", - пояснив венесуельський президент.

Мандат Урібе закінчується 7 серпня цього року. Новим президентом Колумбії стане Хуан Мануель Сантос.

Відносини між Каракасом і Боготою різко погіршилися 22 липня, коли в Колумбії заявили, що отримали докази присутності на території Венесуели колумбійських бунтарів. У відповідь на ці заяви У.Чавес розірвав дипвідносини з Колумбією і оголосив, що приводить армію в стан підвищеної бойової готовності.

Президент Венесуели повідомив ВТВ, що доручив військовим перевірити, чи дійсно на території країни є колумбійські бунтівники. Проте, за його словами, ніяких бунтівників виявити не вдалося.

За матеріалами «Інтерфакс-Україна»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі