УЄФА планує подати до суду на Спіроса Марангосу, який звинуватив Україну в підкупі членів УЄФА

Поділитися
УЄФА ініціює розгляд судової справи щодо члена ради директорів футбольної асоціації Кіпру Спіроса Марангоси, який звинуватив Україну в підкупі членів Виконкому УЄФА на виборах господарів чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

УЄФА ініціює розгляд судової справи щодо члена ради директорів футбольної асоціації Кіпру Спіроса Марангоси, який звинуватив Україну в підкупі членів Виконкому УЄФА на виборах господарів чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Союз європейських футбольних асоціацій вирішив прийняти юридичні заходи проти колишнього скарбника Футбольної асоціації Кіпру Спіроса Марангоси,який раніше заявив, що в 2007 році ряд членів виконавчого комітету УЄФА за хабарі проголосували на підтримку заявки України та Польщі на проведення чемпіонату Європи 2012 року.

В УЄФА відзначають, що так і не отримали жодних доказів, що підтверджують слова Марангос, а сам функціонер через свого адвоката відмовився від зустрічі з офіційною делегацією УЄФА, яка була запланована на 27 жовтня. «В УЄФА немає іншого виходу, крім як почати процесуальні дії щодо пана Марангоса, оскільки це єдина можливість для того, щоб отримати і опублікуват будь-які докази, які можуть бути в пана Марангоса щодо цієї справи», - йдеться в повідомленні.

Напередодні європейський футбольний союз в ультимативній формі вимагав від кіпріота не пізніше середи, 27 жовтня, представити факти, що підтверджують корумпованість членів виконкому цієї організації, проте Марангос відмовився зустрічатися з керівництвом УЄФА у зазначений час.

У свою чергу адвокат Марангос заявив, що його клієнт готовий представити  докази, але тільки за умови, що УЄФА надасть йому для цього достатньо часу.

Водночас, Футбольна асоціація Кіпру (CFA) заявила, що не має ніякого відношення до висловлювань свого колишнього чиновника Спіроса Марангос про підкуп України і Польщею членів виконкому УЄФА.

«Ми хочемо повідомити, що Футбольної асоціації Кіпру нічого не відомо про висловлювання / звинувачення містера Спіроса Марангоса, опублікованих у ЗМІ» - свідчить заява CFA.

Нагадаємо, що раніше впливове німецьке видання Süddeutsche Zeitung повідомило про те, що член ради директорів Футбольної асоціації Кіпру Спірос Марангос заявляє про підкуп п'ятьох членів виконкому УЄФА за 11 млн євро для отримання права на проведення Євро-2012 в Україні та Польщі.

Колишній керівник Федерації футболу Польщі (PZPN) Міхал Лісткевич, який займався підготовкою польської заявки в УЄФА на проведення фіналу Євро-2012, спростував заяву Марангоса.

У той же час, в УЄФА вважають безпідставними звинувачення в корупції при визначенні країн, що приймають фінал Чемпіонату Європи з футболу 2012 року, повідомив генеральний секретар УЄФА Джані Інфантіно.

Україна і Польща отримали право на проведення Євро-2012 в квітні 2007 року. У минулому році УЄФА затвердила організаторами турніру 4 польських і 4 українських міста.

За матеріалами БалтИнфоfootball.uaDeutsche WelleЛIГАБiзнесIнформ

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі