У ЦВК порадили мітингувальникам уважніше читати Конституцію

Поділитися
Голова Центральної виборчої комісії України Володимир Шаповал закликав організаторів акцій протесту уважно читати Конституцію. Про це повідомляє прес-служба Центрвиборчкому.
Голова Центральної виборчої комісії України Володимир Шаповал закликав організаторів акцій протесту уважно читати Конституцію. Про це повідомляє прес-служба Центрвиборчкому.«26 листопада деякі ЗМІ поширили повідомлення щодо можливості збору підписів з метою ініціації референдуму про дострокове припинення повноважень президента України та Верховної Ради України», - йдеться у повідомленні. «Якщо ці ініціативи реально існують, то, в першу чергу, я порадив би уважно перечитати Конституцію України та рішення Конституційного суду України. У них чітко зазначено, що дострокове припинення повноважень органів державної влади шляхом винесення цього питання на всеукраїнський референдум за народною ініціативою неможливе», - підкреслив Шаповал. Водночас, за словами голови ЦВК, він не виключає, що ініціатори цієї акції «просто не встигли порадитися з юристами». «Хоча, цілком ймовірно, що відповідна ініціатива має суто політичне призначення», - додали у прес-службі. За його словами, якщо до ЦВК надійдуть документи, що стосуються можливості проведення референдуму стосовно дострокового припинення повноважень президента і Верховної Ради, то такі ініціативи «не матимуть жодних юридичних наслідків» Нагадаємо, раніше протестуючі на Майдані Незалежності виступили з ініціативою проведення народного референдуму щодо відставки глави держави та Верховної Ради України. Раніше президент Віктор Янукович заявив, що вважає протести підприємців всього лише їх небажанням платити податки. За словами глави держави, до створення «підприємницького Майдану» закликають ті, хто звик працювати за рамками закону. 17 листопада, відкриваючи чергове засідання уряду, прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що підприємцям доведеться змиритися з нормами Податкового кодексу в інтересах більшості громадян України. У той же час, віце-прем'єр Сергій Тігіпко порадив спокійно ставитися до протестів підприємців проти прийняття Податкового кодексу.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі