У травні 2011 року єдиний український підводний човен увійде до бойового складу ВМС

Поділитися
© odessa-life.od.ua
У травні 2011 року підводний човен «Запоріжжя» має увійти до бойового складу Військово-морських сил Збройних сил України.
У травні 2011 року підводний човен «Запоріжжя» має увійти до бойового складу Військово-морських сил Збройних сил України.Про це заявив начальник штабу - перший заступник командувача ВМС ЗСУ контр-адмірал Юрій Ільїн в інтерв'ю телерадіокомпанії «Бриз», повідомили в Департаменті преси і зв'язків зі ЗМІ міністерства оборони у вівторок, 2 листопада. За його словами, у грудні поточного року почнуться швартові випробування підводного човна «Запоріжжя», а у травні 2011 року - ходові випробування, після яких підводний човен увійде до бойового складу ВМС ЗСУ. Підводний човен «Запоріжжя» входив до складу ВМФ СРСР, після розділу Чорноморського флоту у 1997 році - це єдина українська субмарина. Шефську допомогу надає Запорізька область. Станом на 2010 рік знаходиться в ремонті. Раніше міністр оборони України Михайло Єжель заявляв, що підводний човен буде відновлено і введено в дію.

За матеріалами УНІАН

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі