У Таджикистані скоєно напад на армійську колону: більше 20 загиблих

Поділитися
У неділю, 19 вересня, у Раштському районі Таджикистану озброєні злочинці скоїли напад на армійську колону. У результаті, за офіційними даними загинули 23 військовослужбовці, проте число жертв обстрілу може бути значно більшим.
У неділю, 19 вересня, у Раштському районі Таджикистану озброєні злочинці скоїли напад на армійську колону. У результаті, за офіційними даними загинули 23 військовослужбовці, проте число жертв обстрілу може бути значно більшим.Інцидент стався біля селища Гарм приблизно у 200 км на схід від Душанбе. У даному районі проходила спецоперація з пошуку групи злочинців, які втекли в кінці серпня зі слідчого ізолятора Держкомітету національної безпеки. Міністерство оборони Таджикистану вже заявило, що напад на військовослужбовців було організовано польовими командирами Абдулло Рахімовим (відомим як Мулло Абдулло) і Алловідіном Давлатовим. У прес-центрі відомства охарактеризували організаторів атаки як найманців, «які під прикриттям священної релігії Ісламу намагаються перетворити Таджикистан на арену міжусобних війн». За даними таджицьких військових, в акції брали участь бойовики з Пакистану, Афганістану та Чечні. У правоохоронних органах республіки говорять, що Мулло Абдулло відмовився скласти зброю, коли у 1997 році в Таджикистані було підписано угоду про мир, яка поклала кінець громадянській війні. Загалом в автоколоні перебували 75 людей. За даними місцевих ЗМІ, жертвами нападу стали 40 військовослужбовців. До Ратшського району вилетів міністр оборони країни Шералі Хайруллоєв.

За матеріалами: Бі-бі-сі, Лента.Ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі