У США знято заборну на глибоководне

Поділитися
Влада США зняла заборону на глибоководне буріння, яку було введено відразу після аварії в Мексиканській затоці. Про це у вівторок, 12 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ з посиланням на заяву глави міністерства внутрішніх справ США Кена Салазара. Скасування мораторію набуває чинності негайно.
Влада США зняла заборону на глибоководне буріння, яку було введено відразу після аварії в Мексиканській затоці. Про це у вівторок, 12 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ з посиланням на заяву глави міністерства внутрішніх справ США Кена Салазара. Скасування мораторію набуває чинності негайно. Раніше планували, що мораторій триватиме до 30 листопада. Уточнюючи причини дострокової відміни заборони, Салазар заявив, що для розробки шельфу введено нові правила видобутку, які сприятимуть максимальному зниженню ризику катастроф, подібних до тієї, що сталася на нафтовій платформі Deepwater Horizon. Представники нафтовидобувних компаній заявили, що навіть з урахуванням негайної відміни мораторію, відновлення буріння стане можливим лише за кілька тижнів. Подробиці нових правил видобутку, вказують вони, поки не доведено до відома нафтовидобувних компаній і не зрозуміло, скільки часу знадобиться для того, щоб почати працювати відповідно до них. Мораторій на глибоководне буріння вперше ввела адміністрація Президента США Барака Обами наприкінці квітня 2010 року, за кілька днів після аварії на нафтовій платформі Deepwater Horizon в Мексиканській затоці. Аварія в Мексиканській затоці стала найбільшою екологічний катастрофою в новітній історії США. Нафтові компанії намагалися оскаржити введення мораторію на глибоководне буріння, подавши колективний позов до суду Нового Орлеана. Суд став на їхній бік і наприкінці червня скасував заборону на глибоководне буріння. Після того, як адміністрації Обами не вдалося оскаржити скасування мораторію в апеляційному суді, на початку липня було введено нову заборону на глибоководне буріння строком до 30 листопада.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі