У США заборонили перевозити картриджі пасажирськими літаками

Поділитися
© aari.nw.ru
США посилили контроль над перевезенням вантажів міжнародними авіарейсами. Так, відтепер заборонено перевозити картриджі для принтерів, що важать більше 500 грамів. Про це в понеділок, 8 листопада, повідомили місцеві ЗМІ з посиланням на заяву міністра національної безпеки Джанет Наполітано.
США посилили контроль над перевезенням вантажів міжнародними авіарейсами. Так, відтепер заборонено перевозити картриджі для принтерів, що важать більше 500 грамів. Про це в понеділок, 8 листопада, повідомили місцеві ЗМІ з посиланням на заяву міністра національної безпеки Джанет Наполітано. Більш суворі правила перевезення вантажів, повідомила глава Міністерства національної безпеки США, пов'язані з виявленими кілька днів тому посилками з вибухівкою, відправленими з Ємену до Чикаго. Для виготовлення бомб терористи використовували картриджі для принтерів, усередину яких було вміщено вибухову речовину. Посилки з вибухівкою, адресовані єврейським релігійним організаціям у Чикаго, були виявлені наприкінці жовтня в аеропортах Лондона й Дубаї. Заборона на перевезення будь-яких вантажів з Ємену в США була введена одразу ж після того, як було знайдено посилки з вибухівкою. Крім США, вантажі з Ємену також перестали приймати ще низка країн, серед яких ФРН і Великобританія. Заборона на ввезення вантажів з Сомалі введена після того, як було отримано оперативнау інформацію про те, що місцева терористична організація «Аль-Шабааб» розробляє свій план відправки до США авіапоштою посилок з вибуховими пристроями. «Аль-Шабааб», згідно з інформацією американських спецслужб, пов'язана з терористичною організацією «Аль-Каїда», чий підрозділ в Ємені, як вважають, стоїть за відправкою до Чикаго посилок з бомбами.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі