У США вперше у світі на добровольцях протестують методики лікування людськими стовбуровими клітинами

Поділитися
Американська фірма Geron вперше у світі розпочала випробування методики лікування людськими ембріональними стовбуровими клітинами. Відповідний дозвіл видано Управлінням із санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США.

Американська фірма Geron вперше у світі розпочала випробування методики лікування людськими ембріональними стовбуровими клітинами. Відповідний дозвіл видано Управлінням із санітарному нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США.

Фахівці мають намір протестувати нову методику GRNOPC1 на добровольцях, паралізованих у результаті пошкодження спинного мозку, у яких діє верхня частина тулуба, але не працюють ноги. Вчені сподіваються, що стовбурові клітини, отримані з людських ембріонів, допоможуть відновити пошкоджені нервові клітини. І до хворих, можливо, повернеться чутливість і здатність рухатися.

Повідомляється, що методику GRNOPC1 можна застосовувати і для лікування таких недуг центральної нервової системи, як хвороба Альцгеймера, розсіяний склероз і хвороба Канавана.

Geron отримала дозвіл FDA на проведення випробувань у січні 2009 року. Однак експерименти були на півтора року заморожені, щоб фахівці могли перевірити побічні ефекти терапії на тваринах.

Заявку на випробування методики лікування сліпоти за допомогою людських ембріональних стовбурових клітин подала американська біотехнологічна компанія Advanced Cell Technology. Фірма має намір лікувати стовбуровими клітинами пацієнтів, що страждають на макулярну дистрофію Штаргардта. Ця недуга - одна з найчастіших причин дегенерації жовтої плями в дитинстві. Раніше Advanced Cell Technology застосовувала людські ембріональні стовбурові клітини для відновлення клітин сітківки; повідомлялося, що ця технологія повернула зір сліпим пацюкам.

За матеріалами Компьюленты

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі