У США відкрили міст-рекордсмен

Поділитися
© Pandora Winter
У США відкрили найдовший арковий міст у Західній півкулі. Довжина арки становить 320 метрів. Про це в неділю, 17 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ.
У США відкрили найдовший арковий міст у Західній півкулі. Довжина арки становить 320 метрів. Про це в неділю, 17 жовтня, повідомили місцеві ЗМІ. Рекордне спорудження в найвищій точці досягає 271 метр заввишки, а довжина мосту становить 579 метрів. Переправа проходить над річкою Колорадо та з'єднує штати Невада й Арізона. Головне призначення, яке приписують новому меморіальному мосту імені Майка О'Каллахана й Пета Тіллман - зменшити транспортне навантаження дамби Гувера. Крім того, такий хід допоможе знизити ймовірність здійснення терористичних актів щодо греблі. Крім найдовшої в Західній півкулі арки, споруда за висотою посідає сьоме місце в світі, поступаючись пальмою першості чотирьом мостам у Китаї, двом у Папуа-Новій Гвінеї та американському в штаті Колорадо. На зведення мосту витратили п'ять років. На будівництві було задіяно більше тисячі робітників і 300 інженерів. Бюджет споруди становив $ 240 млн. Міст складається зі сталевих конструкцій вагою 7,3 тис. тонн, з 23 тис. кубометрів бетону, тросів і кабелів загальною протяжністю 609,6 км. Після терактів 11 вересня 2001 року уряд США вжив заходи, щоб знизити загрозу вибуху дамби Гувера та уникнути небезпеки затоплення регіону, порушення постачання води й електроенергії жителям одразу декількох штатів. Влада заборонила проїзд по автомагістралі, що проходить по вершині греблі, для водіїв із власними вантажівками, пустивши їх обхідним шляхом. Тепер відрізок автошосе через річку Колорадо проходить не по двоколійній трасі на вершині дамби, а по новому мосту, де в кожному напрямку діє дві лінії руху. Це дозволить скоротити кількість автозаторів, що постійно виникали на в'їзді на колишню переправу, а також кількість ДТП. Новий міст обладнано пішохідним переходом, що дозволяє туристам робити знімки одного з найгарніших у США краєвидів на Колорадо й греблю Гувера.

За матеріалами Взгляд

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі