У США нестача препаратів подовжила життя засуджених до страти

Поділитися
© 3.bp.blogspot.com
У США фармацевтична компанія Hospira констатувала брак анестетика тіопенталу натрію (комерційна назва «Pentothal»), який є одним з основних елементів для смертельної ін'єкції. Таким чином, було відкладено виконання 17 запланованих страт. Про це у вівторок, 28 вересня, повідомили місцеві ЗМІ.
У США фармацевтична компанія Hospira констатувала брак анестетика тіопенталу натрію (комерційна назва «Pentothal»), який є одним з основних елементів для смертельної ін'єкції. Таким чином, було відкладено виконання 17 запланованих страт. Про це у вівторок, 28 вересня, повідомили місцеві ЗМІ. Причиною перебоїв у постачанні названо погану якість активного компонента препарату, який Hospira отримує від стороннього виробника. Постачання не буде відновлено як мінімум до травня 2011 року. Смертельну суміш з трьох препаратів застосовують у 33 штатах США. Через проблеми з постачанням тіопенталу натрію, в Каліфорнії може бути зірвано страту Альберта Брауна, засудженого за згвалтування й викрадення 15-річної дівчинки в 1980 році. Вона має відбутися о 9 вечора за місцевим часом у четвер, 30 вересня. У штаті залишилася одна єдина пляшечка речовини, термін придатності якої збігає в п'ятницю. Зараз судові органи розглядають питання про перенесення дати ін'єкції. Для смертельної ін'єкції в США використовуються три препарати. Крім тіопенталу натрію, який уводять для знеболювання, застосовують м'язовий релаксант «Pavulon» і хлорид калію, дія якого призводить до зупинки серця. Варто зазначити, що компанія Hospira виступає проти використання свого препарату для смертної кари. У ряді штатів тіопентал натрію - єдиний препарат, за допомогою якого здійснюють страту, - вважають, що такий метод менш болючий для засудженого.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі