У США лібералізували копірайт

Поділитися
У вівторок, 27 липня, у США набули чинності поправки до закону про інтелектуальну власність, введені Бюро реєстрації авторських прав і Бібліотекою Конгресу. Згідно з ними, тепер офіційно дозволено зламувати iPhone, а також захист ліцензійних DVD (з метою копіювання) і відеоігор.
У вівторок, 27 липня, у США набули чинності поправки до закону про інтелектуальну власність, введені Бюро реєстрації авторських прав і Бібліотекою Конгресу. Згідно з ними, тепер офіційно дозволено зламувати iPhone, а також захист ліцензійних DVD (з метою копіювання) і відеоігор.У випадку зі смартфоном від Apple, американські законодавці повністю стали на бік споживача, який досі був змушений використовувати тільки ті програми, які компанія розміщувала в Appstore. Відтепер легалізовано так званий "джейлбрейкінг" - зламування телефону для встановлення програм, не погоджених виробником. Незважаючи на всі протести Apple, влада США все-таки, хоч і в м'якій формі, оголосили політику компанії монопольною. Сам Apple у відповідь заявив, що головна мета компанії - забезпечити користувачів надійними смартфонами. Саме тому додатки так суворо відбираються. Велика частина власників айфонів не займається "джейлбрейкінгом", а тих, хто займається, Apple ніколи не збирався притягувати до суду. Тому поправки, прийняті владою, носять скоріше символічний, ніж практичний характер. При цьому продовжено поправку, яка дозволяла перепрошивати айфони, щоб змінити мобільного оператора. Що стосується злому захисту DVD, користувачі отримали право обходити захист диску від копіювання та використовувати його вміст для створення невеликих некомерційних відео. Зламувати дозволили і комп'ютерні ігри - захист від копіювання можна обходити з метою пошуку її вразливих місць. Окрім того, тепер цю інформацію не треба передавати виробникам. Її можна використовувати і в особистих цілях, якщо вони не порушують законів. Ухваленню даних поправок сприяла організація Electronic Frontier Foundation, яка виступає за свободу інтелектуальної власності. EFF боролася за прийняття цих поправок із 2008 року. У 2010 організацію підтримали компанії Mozilla і Skype. Кабмін має намір розглянути проект закону, що передбачає установку газових лічильників у будинках і квартирах з 1 жовтня 2011 Київ. 28 липня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Уряд України на засіданні в середу має намір розглянути проект закону "Про забезпечення комерційного обліку природного газу", який передбачає початок встановлення лічильників у будинках і квартирах, у яких газ використовується комплексно, у тому числі для опалення із 1 жовтня 2011. "Уряд також розгляне законопроект "Про забезпечення комерційного обліку природного газу", - сказав прем'єр-міністр України Микола Азаров, відкриваючи засідання уряду в Києві у середу. За його словами, відповідний законопроект передбачає встановлення приладів обліку в будинках і квартирах, у яких газ використовується комплексно, у тому числі і для опалення із 1 жовтня 2011 року, а також заходи щодо стимулювання встановлення лічильників.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі