У Словенії зарештовано хакера, який уразив понад 12 млн комп'ютерів

Поділитися
Словенська поліція затримала 23-річного комп'ютерного хакера, який підозрюється у створенні вірусу, який інфікував понад 12 млн. комп'ютерів по всьому світу.

Словенська поліція затримала 23-річного комп'ютерного хакера, який підозрюється у створенні вірусу, який інфікував понад 12 млн. комп'ютерів по всьому світу.

Хакер на прізвисько Iserdo був затриманий у словенському Маріборі за результатами п'ятимісячного розслідування, проведеного місцевою поліцією, ФБР США та іспанською владою.

Представник ФБР Трой Джеффрі уточнив, що затримання було здійснено десять днів тому. Він відмовився назвати реальні ім'я та прізвище кіберзлочинця, а також статтю, за якою йому висунуто звинувачення. Зараз хакера звільнено під заставу.

Його затримання відбулося через п'ять місяців після того, як в Іспанії було заарештовано троє хакерів, які створили бот-мережу Mariposa (у перекладі з іспанської - «метелик»).

Заарештований у Маріборі студент, а також двоє його спільників, продали створений ними вірус іспанським хакерам, які згодом поширили його по всій мережі.

За допомогою бот-мережі хакери викрадали кредитні картки та банківські реєстраційні дані в режимі online. Також їм вдалося уразити комп'ютери сотень компаній по всьому світу. Інфікованими виявилися більше половини компаній з рейтингу Fortune 1000 і понад 40 великих банків. Ціна за пакет шкідливих програм варіювалася від 500 до 1300 доларів.

За матеріалами: K2K News

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі