У Швеції на виборах перемогла правляча коаліція

Поділитися
© championat.com
У Швеції на парламентських виборах перемогла правляча коаліція «Альянс за Швецію». На цей час опрацьовано дані з 99% виборчих округів. Про це в понеділок, 20 вересня, повідомили місцеві ЗМІ.
У Швеції на парламентських виборах перемогла правляча коаліція «Альянс за Швецію». На цей час опрацьовано дані з 99% виборчих округів. Про це в понеділок, 20 вересня, повідомили місцеві ЗМІ. Коаліція на чолі з прем'єр-міністром Фредріком Рейнфельдом, яка складається з Християнсько-демократичної, Ліберальної й Поміркованої партії, а також Партії Центру, отримає 172 з 349 місць в парламенті. Для повної більшості політичній силі не вистачило всього трьох мандатів. Опозиційний табір, до якого ввійшли Соціал-демократична й Ліва партії, а також Партія зелених, отримав 157 місць. Двадцять портфелів, за підсумками минулих виборів, отримують правоконсервативні Шведські демократи, передвиборна програма яких торкається питання обмеження чисельності неєвропейського населення в Швеції. Ця партія вперше отримала місця в парламенті країни. «Альянсу за Швецію» доведеться тепер розширити коаліцію, щоб мати абсолютну більшість у парламенті. Фредрік Рейнфельд уже заявив, що не буде співпрацювати з партією Шведських демократів. Перед початком виборів прем'єр-міністр також закликав не голосувати за неї. За словами Рейнфельда, "Альянс" спробує розширити коаліцію за рахунок Партії зелених. Шведські парламентські вибори пройшли в неділю, 19 вересня. Депутатів обирають на чотири роки. Для того, щоб отримати місця в парламенті, партії необхідно подолати чотиривідсотковий бар'єр.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі