У шахту до чилійських шахтарів спустився експерт

Поділитися
У шахту до 33 чилійських гірників, які з серпня заблоковані під землею на глибині в кілька сотень метрів у шахті Сан-Хосе, спустився досвідчений шахтар. Таким чином, фінальний етап рятувальної операції гірників почався. Фахівець має оцінити обстановку й повернутися на поверхню. Наступним на глибину спуститься медик.
У шахту до 33 чилійських гірників, які з серпня заблоковані під землею на глибині в кілька сотень метрів у шахті Сан-Хосе, спустився досвідчений шахтар. Таким чином, фінальний етап рятувальної операції гірників почався. Фахівець має оцінити обстановку й повернутися на поверхню. Наступним на глибину спуститься медик. Після ряду випробувань і перевірок працездатності лебідки, електронних систем, пристрою рятувальної капсули почався процес безпосереднього підйому шахтарів на поверхню. Медик, що спуститься в забій, має оглянути гірників і прийняти рішення щодо першого робітника, якого піднімуть на поверхню. Згідно з попередніми повідомленнями, ним має стати найбільш психологічно стійкий шахтар, оскільки підйом може бути пов'язаний з несподіваними труднощами й дії людини, що перебуватиме в капсулі, повинні бути максимально адекватними. Далі працівник рятувальної служби буде керувати послідовністю підйому шахтарів. На поверхні землі безпеку шахтарів, техніки й рятувальників забезпечують сотні поліцейських і кінна поліція. Підвищені заходи безпеки також пов'язані з присутністю на території шахти Сан-Хосе Президента Чилі Себастьяна Піньєра. Нагадаємо, що 32 чилійця й 1 болівієць опинилися під землею на глибині 700 метрів після обвалення порід у забої шахти Сан-Хосе. Гірники побили рекорд перебування під землею в подібних аварійних ситуаціях. До них у штольню було прокладено три вузькі свердловини, якими подають воду, продовольство й ліки.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі