У Росії склали список правопорушень Путіна

Поділитися
Російський журнал Esquire склав список порушень закону прем'єром РФ Володимиром Путіним. До переліку потрапили його вчинки не тільки на посаді президента і прем'єра, а й на початку політичної кар'єри.

Згідно зі списком, Путін тричі порушив правила дорожнього руху (двічі будучи президентом і одного разу у статусі прем'єра). Два порушення стосуються того, що він не пристебнувся і не увімкнув фари, а ще одного разу не одягнув шолом при їзді на триколісному мотоциклі.

Окрім того, за відомостями «Новой газеты», одного разу автомобіль, в якому знаходився Путін, збив п'ятирічного хлопчика. Випадок стався у 1997 році, коли Володимир Путін обіймав посаду начальника Головного контрольного управління президента Росії.

У житті політика були і менш трагічні події. Esquire пише про те, що Путін у відрядженні в Німеччині відвідував еротичне шоу, у той час як це суперечило моральному кодексу, прийнятому КПРС. Також він, порушуючи правила безпеки одного разу переміщався на теплоході, перебуваючи у розташованій на борту рятувальній шлюпці.

Що стосується притягнення Путіна до відповідальності, то з такою ініціативою виступали лідер КПРФ Геннадій Зюганов і юрист Олексій Навальний. Претензії Зюганова стосувалися порушення передвиборної агітації, а Навальний вказував на те, що прем'єр незаконно літав на літаку Бе-200 під час гасіння пожежі. Путін не був покараний за жодним із цих пунктів.

У 2001 році Путін підписав указ, згідно з яким першу особу держави не може бути притягнуто до кримінальної та адміністративної відповідальності за злочини, скоєні за час перебування на посту. Отже, Путін не може бути покараний за нетяжкі правопорушення, які він допустив будучи президентом.

За матеріалами Esquire, LENTA.RU

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі