У Чилі починається операція з порятунку шахтарів, які перебувають у підземній пастці більше двох місяців

Поділитися
У ніч на середу, 13 жовтня, у Чилі розпочнеться операція зі звільнення 33 шахтарів, які з серпня заблоковані під землею на глибині у декілька сотень метрів.
У ніч на середу, 13 жовтня, у Чилі розпочнеться операція зі звільнення 33 шахтарів, які з серпня заблоковані під землею на глибині у декілька сотень метрів.У понеділок була протестована спеціальна клітка, за допомогою якої гірників через пробурений отвір будуть піднімати на поверхню. За словами інженерів, рятувальну клітку вдалося спустити майже до того місця, де знаходяться шахтарі, тобто на 622-метрову глибину. Чилійський міністр у справах гірничодобувної промисловості Лоренс Голборн у бесіді з журналістами пожартував, що клітку не опустили до кінця шурфу, щоб ніхто з гірників не заліз у неї передчасно. Загалом чилійські інженери сконструювали три варіанти обладнання для підйому шахтарів. Тестування пройшла найбільша із створених ними капсул. Як повідомлялося раніше, першими піднімуть тих, хто найкраще себе почуває. Очікується, що вони допоможуть скорегувати операцію таким чином, щоб їхні товариші краще перенесли підйом. Металева клітка, в якій будуть піднімати шахтарів, надзвичайно тісна. Як тільки клітка з гірниками підніметься на поверхню, кожного з них вертольотом доставлять до лікарні - ця фаза операції відпрацьовувалася вже багато разів. Нагадаємо, 32 чилійця і 1 болівієць ось вже два місяці перебувають на глибині 700 метрів після обвалення порід у вибої шахти Сан-Хосе. Гірники побили рекорд перебування під землею за подібних аварійних обставин. До них у штольню прокладені три вузьких свердловини, якими подається вода, продовольство і ліки.

За матеріалами: Бі-бі-сі, CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі