У Чилі підняли на поверхню першого шахтаря

Поділитися
Після того, як спеціально пробурену для порятунку чилійських шахтарів свердловину оцінив експерт, на поверхню піднявся перший гірник Флоренсіо Авалос. Далі на поверхню буде доставлено решту робітників.

Після того, як спеціально пробурену для порятунку чилійських шахтарів свердловину оцінив експерт, на поверхню піднявся перший гірник Флоренсіо Авалос. Далі на поверхню буде доставлено решту робітників.

Згідно з планом, в забій мав спуститися медик й оглянути гірників, потім прийняти рішення щодо першого робітника, якого піднімуть на поверхню. Проте рішення було прийнято відразу - на поверхню підняли перший врятованого.

Підйом, не зважаючи на побоювання, пройшов без непередбачених ситуацій, і чилійського шахтаря спокійно доставили на поверхню.

Одразу після підняття на поверхню, гірника зустрів Президент країни Себастьян Піньєра. Далі шахтаря має оглянути медик в польовому шпиталі, після чого Флоренсіо Авалоса заберуть на вертольоті в лікарню. Така ж процедура чекає на кожного піднятого на поверхню робітника.

Кожному шахтареві, що заходить у рятувальну капсулу, надягають спеціальний біометричний пояс, який міряє температуру тіла, тиск, пульс і навіть здатний виміряти, наскільки людина піддається стресу. Крім того, врятований отримує в своє розпорядження пристрій постійного зв'язку з рятувальниками й сонцезахисні окуляри, які мають вберегти від пошкоджень очі шахтарів, що не бачили сонячного світла більше двох місяців. У разі стресової задухи, в капсулі є балон зі стисненим повітрям, який має допомогти подолати страх.

У разі виникнення позаштатної ситуації, наприклад, якщо капсула застрягне в шахті, буде задіяно спеціальний механізм, що від'єднає капсулу з шахтарем від більш широкого верху, що піднімається, й опустить гірника назад у забій. Таким чином, рятувальники зможуть розібратися з проблемою й продовжити евакуацію шахтарів.

На поверхні землі безпеку шахтарів, техніки й рятувальників забезпечують сотні поліцейських і кінна поліція. Підвищені заходи безпеки також пов'язані з присутністю на території шахти Сан-Хосе Президента Чилі Себастьяна Піньєра.

Нагадаємо, що 32 чилійця й 1 болівієць опинилися під землею на глибині 700 метрів після обвалення порід у забої шахти Сан-Хосе. Гірники побили рекорд перебування під землею в подібних аварійних обставинах. До них у штольню було прокладено три вузькі свердловини, якими подають воду, продовольство й ліки.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі