Центр радіочастот не рекомендує купувати нелегальні iPhone

Поділитися
Нелегально ввезені в країну і несертифіковані телефони iPhone будуть внесені до „сірого” списку операторів, і невдовзі їх обслуговування може припинитись, повідомляє прес-центр Українського державного центру радіочастот.

Нелегально ввезені в країну і несертифіковані телефони iPhone будуть внесені до „сірого” списку операторів, і невдовзі їх обслуговування може припинитись, повідомляє прес-центр Українського державного центру радіочастот.

«Український державний центр радіочастот в черговий раз застерігає українців від покупки телефонів марки iPhone в українських магазинах. iPhone на сьогоднішній день у нас не сертифікований, а тому, згідно законодавства, не може бути ввезений на територію України та реалізований  через торгову мережу. А при підключенні до мережі цей телефон оператор внесе до так званого „сірого” списку і згодом назавжди припинить його обслуговування», - зазначено у прес-релізі Українського державного центру радіочастот.

У зв’язку з можливістю відключення нелегально ввезених телефонів, Центр радіочастот рекомендує бути вкрай обережним при купівлі iPhone.

«Радимо бажаючим стати власниками телефону iPhone бути обережними при купівлі в торговельній мережі новинки, яка може виявитись для вас великою проблемою і призведе до марної трати великих грошей», - зазначено у прес-релізі.

Без жодних проблем працюватимуть в Україні тільки ті телефони марки iPhone, які ввезені громадянами з-за кордону або отримані ними в міжнародних поштових відправленнях для власних потреб.

При тому Центр радіочастот нагадує і продавцям мобільних телефонів про можливість проведення державних перевірок.

«Нагадуємо, що 13 червня 2010 року набув чинності Закон України № 2299 „Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо здійснення державного нагляду в галузі зв’язку”. Закон передбачає додаткові повноваження для Державної інспекції зв’язку щодо проведення перевірок суб’єктів господарювання, зокрема, дотримання ними умов реалізації засобів зв’язку», - зазначено у прес-релізі.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі