Світовий банк: Українці повинні сплачувати "реальну" ціну за енергоресурси

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Доти, поки українські споживачі не будуть сплачувати «реальну» ціну за енергоресурси, заходи, спрямовані на підвищення енергоефективності, не досягнуть успіху, заявив у статті для «Дзеркала тижня» віце-президент Світового банку з питань сталого розвитку Інгер Андерсен.
Доти, поки українські споживачі не будуть сплачувати «реальну» ціну за енергоресурси, заходи, спрямовані на підвищення енергоефективності, не досягнуть успіху, заявив у статті для «Дзеркала тижня» віце-президент Світового банку з питань сталого розвитку Інгер Андерсен.«Донорами вживаються численні заходи, спрямовані на допомогу України у зменшенні втрат енергії у комунальному секторі, особливо у теплопостачанні та водопостачанні. Проте ці ініціативи стануть успішними доти, поки кінцевий споживач не буде сплачувати «реальну» ціну за енергоресурси. Ось чому нещодавнє підвищення тарифів на побутовий газ та опалення є таким важливим кроком», - заявив Андерсен. На думку віце-президента Світового банку, в Україні існує значний потенціал збільшення енергоефективності без впливу на швидкість економічного зростання. «Україна є однією з країн із найбільшим потенціалом щодо зниження викидів практично без будь-яких негативних наслідків для свого економічного зростання. Для цього достатньо всього лише раціональніше використовувати вже наявну енергію», - заявив Андерсен. Детальніше читайте у статті Інгера Андерсена «Клімат змінюється. Чому це має турбувати Україну?» у свіжому номері «ДТ».
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі