Смертник підірвав призовний пункт у Багдаді: більше 50 загиблих

Поділитися
© U.S. Department of Defense
Вранці у вівторок, 17 серпня, смертник підірвав себе біля будівлі призовного пункту іракської армії, розташованого в центральній частині столиці країни Багдада.
Вранці у вівторок, 17 серпня, смертник підірвав себе біля будівлі призовного пункту іракської армії, розташованого в центральній частині столиці країни Багдада.У результаті, за останніми даними, загинули 54 людей, ще більше 100 отримали поранення. Як повідомляють ЗМІ, смертник-одинак увійшов до натовпу рекрутів, після чого увімкнув закріплений на тілі вибуховий пристрій. Переважна кількість жертв нападу - новобранці, які прийшли записуватися в армію. Однак серед загиблих є і військовослужбовці, які охороняли призовний пункт. За часів правління Саддама Хусейна у приміщенні, в якому стався вибух, знаходилося міністерство оборони країни. Його перетворили на військову базу і призовний пункт після вторгнення до Іраку в 2003 році. Вибух прогримів на фоні приготувань Вашингтона до виведення до кінця серпня значного числа бойових американських частин - близько 50 тисяч солдатів. Останнім часом насильство в Іраку, пік якого припадав на 2006-2007 роки, знову почало рости. Так, у місті Кут в результаті вибуху двох замінованих автомобілів загинули понад 30 людей, ще близько 80 отримали поранення.

За матеріалами: CNN, Бі-бі-сі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі