Швидкой підтримав промову Парфьонова про російську журналістику

Поділитися
У своїй промові на церемонії вручення премії імені Владислава Лістьєва Леонід Парфьонов "сказав те, що багато хто розуміє, але не говорять". Про це в інтерв'ю "Коммерсанту" заявив президент фонду Академія російського телебачення Михайло Швидкой.
У своїй промові на церемонії вручення премії імені Владислава Лістьєва Леонід Парфьонов "сказав те, що багато хто розуміє, але не говорять". Про це в інтерв'ю "Коммерсанту" заявив президент фонду Академія російського телебачення Михайло Швидкой.Він додав, що до слів Парфьонова "навіть якщо вони комусь не подобаються", все-таки варто прислухатися. Чиновник визнав, що в даний час "державні телеканали дуже зарегульовані", і це "не приносить користі ані каналам, ані державі". Ця зарегульованість, за словами глави телеакадемії, "на жаль, відводить активну частину аудиторії від телебачення". Швидкой визнав, що у керівництві телебачення "погано розуміють, чим насправді живе Росія". При цьому він зазначив, що, на його думку, роль телебачення як інструменту владного впливу в країні дуже переоцінена. Виступаючи на церемонії вручення премії, Парфьонов заявив, що російське телебачення повністю втратило здатність об'єктивно інформувати про ситуацію в країні і займається лише обслуговуванням влади. Він констатував, що у 2000-і роки відбулося "одержавлення телеінформації", а всі теми поділилися на "прохідні по ТБ і непрохідні по ТБ". «Вища влада постає дорогим небіжчиком: про неї тільки добре або нічого», — сказав журналіст. За його словами, нинішні телевізійні новини «це не новини, а старості» («не новости, а старости»), а інформація — «не інформація зовсім, а владний піар чи антипіар». Парфьонов порівняв сучасне російське телебачення з радянським, назвавши їхніми загальними рисами те, що "репортажі підміняє протокольна зйомка «зустріч у Кремлі». За словами Парфьонова, у даний час співробітник телебачення більше схожий не на журналіста, а на чиновника, оскільки «для кореспондента федерального телеканалу вищі посадові особи — не ньюсмейкери, а начальники його начальника», яким не можна задавати питання на гострі теми. "Я сам не борець і від інших подвигів не чекаю, але треба хоча б назвати речі своїми іменами", - сказав журналіст. Відповідаючи на питання, чи будуть до Парфьонова за підсумками його промови застосовані якісь санкції з боку керівництва "Першого каналу", на якому працює ведучий, Швидкой відповів, що не володіє такою інформацією. Тим не менше, він зазначив, що "нерозумно вдаватися до якихось оргвисновків, коли дійсно кращий телевізійний журналіст країни сказав те, що у нього на душі".

За матеріалами «Коммерсанта»

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі