Шуфрич: Рівень води в Дунаї перевищив усі негативні прогнози

Поділитися
В Одеській області України рівень води в Дунаї у вівторок, 6 липня, перевищив усі негативні прогнози. Через удар стихії існує можливість прориву дамби поблизу міста Ізмаїл.
В Одеській області України рівень води в Дунаї у вівторок, 6 липня, перевищив усі негативні прогнози. Через удар стихії існує можливість прориву дамби поблизу міста Ізмаїл.Про це повідомив міністр із надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич. За його словами, у ніч на вівторок рівень води в Дунаї сягнув позначки 6 метрів 17 сантиметрів, у той час як найбільш негативний прогноз становив 6,06 метра. «Завтра-післязавтра очікується 6 метрів 20 сантиметрів. Щоправда за останні кілька годин рівень води на два сантиметри зменшився і у середині дня складає 6 метрів 15 сантиметрів. Ми пов'язуємо це з тим, що почали працювати гідроспоруди на румунській стороні», - розповів Шуфрич. За його словами, через підвищення рівня води в Дунаї затопило кілька населених пунктів на румунському боці. «Приблизно така картина чекала б і нас, проте представники Державного комітету водного господарства провели дуже серйозну роботу щодо зміцнення дамби. Необхідність підняття рівня дамби на 1 м і оперативне вирішення цього завдання дозволило зберегти передмістя Ізмаїла, яке в іншому випадку вже було б підтоплено», - розповів міністр.Велика водаВін додав, що територію між дамбою і Дунаєм залишають дикі тварини, що також свідчить про те, що вода прибуває. При цьому Шуфрич запевнив, що МНС готове до прориву греблі в районі Ізмаїла та евакуації людей. «Інфраструктура, на жаль, постраждає, вже зараз серйозного ремонту вже потребує дорога Ізмаїл - Рені. Але завдяки координації з органами місцевого самоврядування, ми готові до будь-якого розвитку подій», - повідомив міністр. За його словами, якщо дамба все ж таки не витримає, постраждає 18 населених пунктів від Рені до Ізмаїла, у якому проживає близько 10 тисяч осіб. Міністр також повідомив, що максимальний рівень води в Дунаї очікується до п'ятниці. Однак цього можна буде уникнути, якщо румунська сторона буде працювати більш активно, запевнив Шуфрич. Він також повідомив, що на 10см піднявся рівень води в річці Дністер, утім небезпеки поки немає. «Підняття рівня води більше не передбачається, проте на всяк випадок там сконцентровано 30 осіб і 5 одиниць техніки. У Дністрі у нас є можливість регулювати рівень води, чого, на жаль, ми не маємо з Дунаєм, де повністю залежимо від румунської сторони», - розповів міністр. Нагадаємо, через сильні дощі в Україні підтоплено Чернівецьку, Івано-Франківську та Одеську області. Більше за всіх постраждала Буковина, де наприкінці червня оголошено надзвичайний стан регіонального масштабу. У зоні стихійного лиха опинилися близько 250 тисяч осіб.
За матеріалами прес-служби МНС
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі