Шоу триває

Поділитися
Сьогодні, через шість років після смерті Гії, результати розслідування кримінальної справи про його вбивство такі...

Сьогодні, через шість років після смерті Гії, результати розслідування кримінальної справи про його вбивство такі. Прокурори демонструють свою цілковиту незалежність від політичних реалій, вдаючись до нахабної брехні як за Л.Кучми, так і за В.Ющенка.

Досі всі, кому не ліньки, у міру потреби звертаються до справи Гонгадзе, не стомлюючись піаритися на трагедії окремої родини та кримінальній справі, яка стала історичною для цілого народу. Навіть Олександр Мороз, котрий отримав від цієї справи більше дивідендів, ніж можна було мріяти. Є, правда, певна кострубатість, нестиковки в його нових свідченнях. Але під час розгляду справи в суді з’ясовується, що не він один казав менше, ніж знав насправді.

Обвинувачувані в убивстві, за твердим переконанням генерального прокурора (і тут йому можна вірити), будуть засуджені. Вони визнали свою провину повністю, щоправда, забули, де саме схована голова вбитого... На це, схоже, заплющать очі. Що нікого особливо не здивує після того, як «двічі застрелився» екс-міністр внутрішніх справ Юрій Кравченко, у чому досі непохитно переконані в Генпрокуратурі.

Попри те, що тіло генерала-втікача О.Пукача наразі не виловили ані з Москви-ріки, ані з Йордану, надії на те, що він прояснить слідству ситуацію з організатором і замовником злочину, чомусь усе-таки немає. Із ланцюга винних у смерті Гії за ці роки випадає ланка за ланкою, а правоохоронні органи переможно рапортують про виконану роботу й обіцяють не зупинятися на досягнутому...

Мати Гії відмовилася від послуг адвоката й заявила, що більше не бачить сенсу відвідувати судові засідання.

Героїчний майор Мельниченко, прибувши в Україну на парламентські слухання, почувши, що можливість порушення стосовно нього кримінальної справи за розголошення державної таємниці все-таки не виключається, мужньо, із трибуни парламенту погодився сісти. Але тільки разом із президентом Л.Кучмою.

Головний експерт найавторитетнішої американської компанії «Бек-Тек» Дуглас Лессі заявив із парламентської трибуни: «Ми закінчили роботу, ми вирішили всі технічні питання й визначили, що записи є автентичними, що їх записували на Toshiba та що записана інформація не редагувалася». У сесійному залі прозвучав уривок плівки Мельниченка, де Кучма нібито дає вказівку колишньому міністрові внутрішніх справ розібратися з Гонгадзе. Якими будуть правові й політичні, точніше, політичні та правові наслідки такої заяви, прогнозувати складно.

Відразу після того, як Гія зник, в ефірі більшості телеканалів було запущено заставку з його силуетом і вимогою: «Знайдіть журналіста!». Сьогодні, через шість років, напис під темним силуетом запитує: коли ж, нарешті, буде розкрито вбивство нашого колеги Георгія Гонгадзе?

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі