Шість країн у Нью-Йорку обговорять іранську ядерну програму

Поділитися
У кінці вересня в Нью-Йорку пройдуть переговори щодо іранської ядерної програми. В обговоренні візьмуть участь представники шести країн: Росії, Великобританії, Німеччини, Китаю, США й Франції. Про це в середу, 15 вересня, повідомили місцеві ЗМІ, з посиланням на заяву офіційного представника Держдепартаменту США Філіпа Краулі.
Наприкінці вересня в Нью-Йорку пройдуть переговори щодо іранської ядерної програми. В обговоренні візьмуть участь представники шести країн: Росії, Великобританії, Німеччини, Китаю, США й Франції. Про це в середу, 15 вересня, повідомили місцеві ЗМІ, з посиланням на заяву офіційного представника Держдепартаменту США Філіпа Краулі."В ході переговорів "шістки" ми сподіваємося з’ясувати, що нам вдалося зробити для залучення Ірану до конструктивного діалогу з міжнародною громадськістю", - заявив Краули. Нагадаємо, що в червні Рада безпеки ООН посилила санкції, накладені на Іран, у зв'язку з його ядерною програмою. Офіційний Тегеран, у свою чергу заявляє, що ядерна програма має суто мирні цілі. Проте, ряд країн вважає, що під прикриттям "мирного атома" Іран намагається створити ядерну зброю. Незважаючи на накладені санкції, Тегеран не відмовляється від робіт зі збагачення урану і будівництва реакторів, призначених, за словами іранської влади, для наукових цілей. У червні 2010 року після чергових санкцій РБ ООН президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад оголосив, що його країна заморожує переговори з "шісткою" до кінця серпня. Того ж місяця до Ірану не були допущені два інспектори МАГАТЕ.

За матеріалами Лента.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі