Шість азіатських країн побудують спільну залізницю

Поділитися
Уряди шести країн Східної Азії - Китаю, В'єтнаму, Таїланду, Камбоджі, Лаосу і Мьянми - уклали договір про створення спільної залізниці, яка зможе з'єднати більше 300 мільйонів чоловік що живуть в басейні однієї з найбільших річок світу – Меконгу.
Уряди шести країн Східної Азії - Китаю, В'єтнаму, Таїланду, Камбоджі, Лаосу і Мьянми - уклали договір про створення спільної  залізниці, яка зможе з'єднати більше 300 мільйонів чоловік що живуть в басейні однієї з найбільших річок світу – Меконгу.План розвитку передбачає чотири варіанти майбутньої мережі, але найбільш реальною називають залізницю, яка піде від Бангкока до Пномпеню, потім до Хошиміну, а звідти - до Ханоя і південнокитайських міст Куньмін і Наньнін. Здебільшого на цій території залізниця або вже прокладена, або будується. На даний момент Хошимін і Пномпене не сполучені залізничними коліями. Створення дороги обійдеться в 1,09 мільярда доларів. Крім того, необхідне удосконалення існуючих ліній вимагає інвестицій у розмірі семи мільярдів доларів. Планується, що вже до 2025 року об'єднана мережа перевозитиме 3,2 мільярда пасажирів і 23 мільйони тонн вантажів щороку. Передбачається, що це повинно дати поштовх розвитку економіки регіону.

За матеріалами Lenta.ru

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі