ШАНОВНІ КИЯНИ ТА ГОСТІ СТОЛИЦІ! ДОРОГІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!

Поділитися
Від імені Київської міської ради та її виконавчого органу — міської державної адміністрації щиро вітаю вас із Днем Незалежності!..

Від імені Київської міської ради та її виконавчого органу — міської державної адміністрації щиро вітаю вас із Днем Незалежності!

В цьому величному святі переплелися мрії багатьох поколінь українців, їхнє прагнення бути господарями у власному домі, вільно жити у своїй суверенній державі. Минуть десятиліття і століття, але 24 серпня назавжди залишиться головним і найулюбленішим святом нашого народу.

Для історії, як і для нашого старовинного Києва, 12 років — це лише мить. Але за цей час великі зміни відбулися не лише в загальнодержавних масштабах, а й у свідомості людей. Це були нелегкі роки пошуків і випробувань, але Україна вистояла і відбулась як держава. Не все ще зроблено, та попри існуючі труднощі ми усвідомили головне: переміни до кращого в економіці, політиці, соціальній та гуманітарній сферах стали незворотними.

Київ, як і належить столиці, гідно виконує роль національного лідера і залишається в авангарді державотворчих процесів. Зосереджений у нашому місті величезний промисловий та інтелектуальний потенціал є запорукою розвитку науки, прогресивного виробництва, стрімкої розбудови міської інфраструктури. Сприятливі умови для діяльності вітчизняних та зарубіжних підприємств активізували ділову активність і стали добрим підґрунтям для залучення інвестицій. А стабільне виконання міського бюджету впродовж тривалого періоду дало змогу залучити солідні кредити європейських фінансових структур, які вже використовуються для потреб міського господарства.

Лише цього року до послуг киян та гостей столиці відкрито дві нові станції метрополітену, введено в дію додаткові тролейбусні лінії і транспортні розв’язки, споруджено дуже важливий для міста шляхопровід з тролейбусним маршрутом по вулиці Протасів Яр, який з’єднав житлові масиви Солом’янського району з центром Києва, здано в експлуатацію першу чергу Великої кільцевої дороги між Гостомельським і Мінським шосе, нового сучасного вигляду набули реконструйовані Маріїнський парк та парк «Міський сад», а в парку «Хрещатий» запрацював Водно-інформаційний центр.

В липні підприємства Києва вперше за роки незалежності випустили продукції більш, ніж на один мільярд гривень. Завдячуючи столичним будівельникам, котрі щороку споруджують понад мільйон квадратних метрів житла, Київ поступово, але впевнено просувається до вирішення поки що складної з об’єктивних причин житлової проблеми. Частка бюджетного житла, яке надається киянам безкоштовно, становить у цьому обсязі понад 20% — на порядок більше, ніж у середньому по Україні. Все це є незаперечним доказом стабільності темпів економічного росту в столиці за практичної відсутності безробіття і найвищої в державі середньої заробітної плати.

Дорогі мої кияни, в основі невпинного поступу — ваша працелюбність, цілеспрямованість, терпеливість і велике бажання зробити Київ ще кращим. Низький вам уклін за таку щиру любов до рідного міста, за взаєморозуміння і довіру до обраної вами столичної влади. Переконаний, що наші спільні зусилля неодмінно увінчаються якісно вищим рівнем життя, а Київ стане найкращою європейською столицею.

Шановні друзі! Напередодні свята бажаю вам міцного здоров’я, достатку, сімейної злагоди, твердості переконань і незламної віри в щасливу долю України та її столиці — міста-героя Києва!

З Днем Незалежності вас!

З повагою

київський міський голова

Олександр Омельченко

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі