Шахтобудівники готуються до акції протесту під Кабміном

Поділитися
На 21 липня заплановано загальногалузеву акцію протесту працівників шахтобудівного комплексу. Її причиною є критична ситуація з виплатою заробітної плати. Сума боргу перед шахтобудівниками складає близько 41 мільйона гривень.
На 21 липня заплановано загальногалузеву акцію протесту працівників шахтобудівного комплексу. Її причиною є критична ситуація з виплатою заробітної плати. Сума боргу перед шахтобудівниками складає близько 41 мільйона гривень. Якщо найближчим часом працівники не отримають гроші з бюджету, у тому числі і на погашення заборгованості із заробітної плати, вони проведуть акцію протесту біля стін Кабміну. Про це заявив голова Донецької шахтобудівної територіальної організації Укрвуглепрофспілки Володимир Лащенко. Профспілковий лідер також повідомив, що 6 липня відбулася зустріч із міністром вугільної промисловості Юрієм Ященком, на якій обговорювалося це питання, і міністр у черговий раз запевнив, що у липні бюджетне фінансування шахтобудівники все-таки отримають. У травні поточного року подібна зустріч вже мала місце, і в Мінвуглепромі також пообіцяли вирішити проблему із фінансуванням. Але у запланований термін (початок червня) обіцяних коштів шахтобудівники так і не отримали. У даний час шахтобудівні організації продовжують вести роботи на підприємствах галузі. Через відсутність фінансування (кошти не перераховуються ще з ІV кварталу 2009 року) адміністрації підприємств змушені відправляти працівників у безкоштовні відпустки і встановлювати режим неповного робочого часу. Як заявив Володимир Лащенко, якщо у черговий раз обіцянку міністра не буде виконано, шахтобудівники будуть вимушені розпочати акцію протесту під будівлею Кабміну.

За матеріалами сайту Профспілки працівників вугільної галузі України

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі