Серія вибухів в Іраку забрала майже п'ять десятків людських життів

Поділитися
Сьогодні, 25 серпня, в Іраку в результаті серії вибухів замінованих автомобілів у п'яти містах країни загинуло 48 осіб, більше 280 - отримали поранення.

Сьогодні, 25 серпня, в Іраку в результаті серії вибухів замінованих автомобілів у п'яти містах країни загинуло 48 осіб, більше 280 - отримали поранення.

Вибухи прогриміли в столиці Іраку, Багдаді, і великих містах на півночі, заході і півдні країни.

На даний момент не відомо, хто несе відповідальність за цю серію терактів. Проте, в травні поточного року в Іраку сталася  серія вибухів, організована іракським осередком Аль-Каїди, яка забрала життя 85 осіб.

У Багдаді в середу вранці 15 людей загинули через вибух автомобіля, начиненого вибухівкою, який був припаркований неподалік  від поліцейського блокпоста. Серед загиблих дві жінки, двоє дітей і два офіцери поліції, десятки людей були поранені.

Також вибух прогримів в місті Ель-Кут на сході Іраку. Там загинули, щонайменше, десять поліцейських і п'ятеро цивільних осіб, а більше 45 осіб отримали поранення.

Ситуація в країні

Дані події відбуваються на тлі виведення з Іраку всіх бойових частин армії США. Так, 19 серпня, Міністерство оборони США оголосило, що остання бойова бригада американських військ залишила Ірак. Четверта бригада «Стайкер» другої піхотної дивізії США у складі 4 тисяч осіб рано вранці перейшла кордон з Кувейтом.

Таким чином завершується активна частина американської військової операції в Іраку. Сім років тому американські війська вторглися до Іраку, операція «Шок і трепет» привела до падіння режиму Саддама Хусейна.

Нагадаємо, згідно з угодою між  США і нині діючою іракською владою, всі американські війська повинні бути виведені з Іраку до кінця 2011  року. З моменту початку війни в Іраку загинули більше 4400 американських  солдатів.

У березні в Іраку відбулися парламентські вибори, проте сформувати уряд поки не вдається. Політична нестабільність у країні викликала побоювання з приводу виводу американських бойових частин до кінця літа.

Тоді як американський контингент в Іраку скорочується, число військових в Афганістані, згідно з планом президента США Барака Обами, повинно зрости на 30  тисяч.

Виведення військ їх з Афганістану має початися в липні 2011 року, проте перші скорочення будуть  незначними.

За матеріалами: CNN

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі