СЕРЕД ДОНЕЦЬКИХ ТЕРИКОНІВ З’ЯВИЛАСЯ ІТАЛІЙСЬКА «СКАЛА»

Поділитися
Те, у що багато болільників донецького «Шахтаря» уже втрачали віру, а саме — прихід на тренерський місток улюбленої команди відомого метра з Західної Європи, усе-таки звершилося...

Те, у що багато болільників донецького «Шахтаря» уже втрачали віру, а саме — прихід на тренерський місток улюбленої команди відомого метра з Західної Європи, усе-таки звершилося. Улюблений футбольний клуб гірників очолив італійський фахівець Невіо Скала. Побувавши восени на одному з домашніх матчів гірників, коуч протягом трьох місяців коригував умови контракту, більш ніж прозоро натякаючи, що без роботи він у будь-якому випадку не залишиться. Рідна «Парма» та збірна Шотландії були надійними запасними «аеродромами».

Природно, що весь цей час у підвішеному стані перебував президент ФК «Шахтар» Ринат Ахметов. Спілкуючись з іншими кандидатами на вакантне місце, він постійно тримав в умі ту обставину, що дуже багато хто з «друзів» за хобі не пропустили б нагоди його підколотити, якби він не зумів виконати обіцяного — привезти в Україну супер-фахівця. Навіть у день прес-конференції обстановка навколо підписання контракту нагадувала постановку спектаклю за творами Шекспіра, головна тема якого полягала у відповіді на запитання: «Підпише — не підпише?» І тільки коли прес-секретар клубу Марк Левицький попросив перекладача перебратися поближче до «подіуму», на якому поруч із табличкою «Ринат Ахметов» стояла аналогічна з написом «Невіо Скала», присутні в прес-центрі почали здогадуватися, що їм доведеться навіч знайомитися з людиною, про котру повідомляв прес-реліз ФК «Шахтар»: «Невіо Скала. Народився 22 листопада 1947 року. У складі «Мілану» став чемпіоном Італії (1967—68 рр.) і володарем Кубка чемпіонів (1968—69 рр.). Тренував італійські команди «Віченца» (1982—87 рр., юнаки), «Реджина» (1987—89 рр.), «Парма» (1989—96 рр.), «Перуджа» (1996—97 рр.). У сезоні 1997—98 рр. очолював «Боруссію» (Дортмунд, Німеччина), а в 2000—01 рр. — «Бешикташ» (Стамбул, Туреччина). Тренерські досягнення: кубок Італії (1991—92 рр.); Кубок володарів кубків (1992—93 рр.); Кубок УЄФА (1994—95 рр.); Суперкубок Європи (1994 р.); Міжконтинентальний кубок (1997 р.); «Golden Guerin» — приз для найкращого тренера Італії (сезон 1990—91 рр.)

Вступне слово Рината Ахметова було гранично лаконічним. Усе, що відбувається, — історичний день як для ФК «Шахтар», так і для українського футболу. Контракт із Невіо Скала підписано на півтора року, і він є головним тренером гірників. А сам «винуватець» торжества, перепросивши за те, що не говорить рідною для президента ФК мовою, пообіцяв, що неодмінно її вивчить. Стосовно безпосередньо футбольної тематики, то новий головний тренер запевнив усіх, що докладе максимум сил, аби його досвід і знання принесли «Шахтарю» перемоги на зелених полях. Відпустивши комплімент на адресу нинішнього складу команди, Невіо Скала дав зрозуміти, що протягом найближчого місяця він зрозуміє, чого вартий кожен гравець окремо, і лише потім робитиме кроки в питаннях комплектування команди. Допомагатимуть йому в цьому процесі як нинішній тренерський склад ФК «Шахтар», так і троє фахівців з Італії. Тренерська філософія італійського фахівця проста — «Шахтар» повинен грати так, як уміє, не думаючи про суперників. Якщо він буде кращим від інших, то неодмінно переможе. І ніякий суддя не зможе його зупинити. Бо ж болільникам залишилося тільки дочекатися, як це все виглядатиме безпосередньо на полі. Але в будь-якому випадку дуже багато хто в Донбасі зітхнув із полегшенням.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі