Ще одну чиновницю КМДА взято під варту

Поділитися
Печерський районний суд Києва прийняв рішення про взяття під варту начальника управління з питань землекористування та містобудування Світлани Макеєвої. Про це йдеться в постанові суду від 3 вересня, яка є у розпорядженні Української правдию Київ.

Печерський районний суд Києва прийняв рішення про взяття під варту начальника управління з питань землекористування та містобудування Світлани Макеєвої. Про це йдеться в постанові суду від 3 вересня, яка є у розпорядженні Української правди-Київ.

Згідно з текстом постанови, чиновниця обвинувачується у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 367 КК (службова недбалість) у кримінальній справі № 1601.

Обґрунтовуючи подання слідчий посилається на те, що Макеєва вчинила злочин, за який законом передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк більше 3-х років і те, що перебуваючи на волі, вона може ухилятися від слідства і суду та перешкоджати встановленню істини у кримінальній справі.

Захисник чиновниці заперечував проти подання, вважаючи його безпідставним, оскільки обвинувачена жодним способом не ухиляється від слідства та не перешкоджає встановленню істини по справі. Крім того, вона нібито хворіє на онкозахворювання, що унеможливлює її перебування під вартою, просив суд в задоволенні подання відмовити.

Згідно з поданням та матеріалами кримінальної справи, порушеної 30 серпня 2010 року, Макєєва, "працюючи начальником управління з питань землекористування та містобудування, ... будучи службовою особою, ...усвідомлюючи злочинний характер своїх дій, вчинила службову недбалість,.... внаслідок чого в подальшому були безпідставно виділені земельні ділянки" 17 громадянам, вартість яких згідно нормативно-грошової оцінки становить 7мільйонів 700 тисяч 908,71 гривні.

Раніше ЗМІ повідомили, що Печерський районний суд української столиці ухвалив рішення про взяття під варту начальника Головного управління охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслана Кухаренка.

За матеріалами "Української правди - Київ"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі