Саркозі вимагає від міністрів відпочивати у Франції

Поділитися
Приводом для цього послужив скандал, що розгорається навколо прем'єр-міністра Франсуа Фійона і міністра закордонних справ Мішель Алліо-Марі. Журналісти з'ясували, що відпочинок обох чиновників в Єгипті та Тунісі частково оплачували місцеві режими.

Так, з'ясувалося, що прем'єр із сім'єю літав по Єгипту літаком, «позиченим» президентом Єгипту Хосні Мубараком, а глава МЗС літала літаком, наданим туніським бізнесменом з оточення поваленого диктатора Бен Алі.

«Відтепер раджу міністрам відпочивати у Франції, - заявив із цього приводу Саркозі. - Пропозиції подібного роду від іноземців повинні надалі отримувати схвалення у прем'єр-міністра і президентської адміністрації». За словами президента, всі повинні бути впевнені, що такі перельоти та подарунки «не суперечать принципам французької зовнішньої політики».

Фійон і Алліо-Марі вже визнали, що дійсно користувалися цими літаками, і пообіцяли більше так не робити. Французька опозиція заявила, що буде домагатися відставки чиновників, які проштрафилися.

Раніше у британській пресі повідомлялося, що президент США Барак Обама призначив своїм спецпосланцем в Єгипті колишнього дипломата Френка Уіснера. Ця людина працює в приватній компанії, яка отримала кілька великих контрактів від уряду Хосні Мубарака.

За матеріалами LENTA.RU

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі