Росія заборонила в'їзд до країни відомому українському правозахисникові

Поділитися
Росія відмовила у в'їзді до країни координатору програм Харківської правозахисної групи, колишньому політв'язню Василю Овсієнку.
Росія відмовила у в'їзді до країни координатору програм Харківської правозахисної групи, колишньому політв'язню Василю Овсієнку. Про це у п'ятницю, 23 липня, повідомила українська Гельсінська група. У ніч на п'ятницю у Брянську російські правозахисники зняли Василя Овсієнка з потягу № 42, який прямував до Москви. Його ім'я виявилося у списку осіб, яким заборонено в'їзд до Російської Федерації. Василь Овсієнко їхав у село Кучіне Пермської області, щоб відвідати музей історії політичних репресій і тоталітаризму, який із 1995 року діє у приміщенні колонії особливого і суворого режиму - 389/36. Там він утримувався у 1981-87 роках. Як повідомляє українська Гельсінська група, Василь Овсієнко є членом ради музею, який тепер називається «Пермь-36». Тут він бував неодноразово, востаннє у 2005 році. Детальніше про Василя Овсієнка читайте у матеріалі «Дзеркала тижня». Нагадаємо, на початку липня міністерство закордонних справ Росії повідомило, що голова Кремля Дмитро Медвєдєв прийняв рішення про відмову від обмежень на в'їзд українських громадян до території РФ. «Відмова від практики так званих «чорних списків», на користь чого послідовно виступала російська сторона, відповідає новому характеру відносин між Москвою і Києвом», - зазначалося в повідомленні зовнішньополітичного відомства.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі