Росія передала Польщі 11 томів справи про катастрофу літака Качиньського

Поділитися
© chrisputro.com
У четвер, 19 серпня, Москва передала Польщі 11 томів справи, що стосуються розслідування катастрофи у квітні під Смоленськом літака президента Польщі Леха Качиньського.
У четвер, 19 серпня, Москва передала Польщі 11 томів справи, що стосуються розслідування катастрофи у квітні під Смоленськом літака президента Польщі Леха Качиньського.Церемонія передачі документів пройшла у російській столиці. У ній взяли участь заступник генерального прокурора Олександр Звягінцев і головний військовий прокурор Кшиштоф Парульський (на фото). У матеріалах містяться відповіді російських слідчих органів на запити польської сторони, що стосуються розслідування авіакатастрофи. Окрім того, як зазначив Звягінцев, також було передано запис, зроблений на мобільний телефон, на якому відзнятий момент падіння літака. У свою чергу Кшиштоф Парульський не виключив, що в кримінальній справі з розслідування авіакатастрофи можуть з'явитися підозрювані. «Наша головна мета - докопатися до істини. При цьому я не виключаю, що в кримінальній справі можуть з'явитися фігуранти», - зазначив він. Парульський підкреслив, що у переданих документах Москвою містилися серйозні докази. Головний військовий прокурор також додав, що польські слідчі органи розраховують отримати від Росії дані, які стосуються вивчення останків пасажирів літака. «Думаю, що ми отримаємо матеріали, які стосуються останків, і це буде в третьому пакеті документів. Терміни ми ще будемо обговорювати, - уточнив він. - Я неофіційно знаю, що ще не вистачає кількох доказів - генетичного дослідження пілотів, яке дозволить встановити, яка людина була в якому місці». Нагадаємо, літак польського президента Леха Качиньського Ту-154 розбився під Смоленськом 10 квітня. На борту знаходилося 96 людей - 88 пасажирів і вісім членів екіпажу. Вони прямували до Катині, щоб взяти участь у траурних заходах. В результаті катастрофи ніхто не вижив. За даними польських ЗМІ, на пілотів президентського лайнера чинився тиск. У момент катастрофи Ту-154, як писала раніше преса, в кабіні пілотів перебував голова польських ВПС Анджей Блазік і директор дипломатичного протоколу Міністерства закордонних справ Маріуш Казана. Брат загиблого президента Ярослав Качиньський раніше заявив, що у катастрофі Ту-154 винен уряд Польщі.

За матеріалами: Gazeta Wyborcza, Інтерфакс-Україна

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі