Рада конкурентоспроможності поповнила свої лави та ухвалила програму дій

Поділитися
19 жовтня 2005 року відбулося перше засідання громадської організації «Рада конкурентоспроможності...

19 жовтня 2005 року відбулося перше засідання громадської організації «Рада конкурентоспроможності України» (РКУ).
Раду було створено у червні 2005 року за ініціативою Юрія Полунєєва, тодішнього виконавчого директора ЄБРР, Володимира Мостового, головного редактора тижневика «Дзеркало тижня», Івана Дзюби, академі­ка НАН України, В’ячеслава Брюховецького, президента Києво-Могилянської академії, та за підтримки інвестиційного фонду Western NIS Enterprise Fund (США) і ВАТ «Укрексімбанк». Головну мету створення РКУ як неурядової, неприбуткової громадської організації її засновники вбачали у тому, щоб ініціювати активний діалог у суспільстві, в тому числі між владою та бізнесом, із широкого кола питань, пов’язаних із конкурентоспроможністю країни у різних галузях: науки, бізнесу, культури, підприємництва, освіти. Таким чином, координація зусиль науковців, підприємців, освітян, економістів, бізнесменів, а також представників урядових і законодавчих кіл сприятиме інституціоналізації концепції конкурентоспроможності країни, а в перспективі — піднесе цю ідею до рівня національної.
На першому засіданні РКУ було обрано нових членів Ради. Ними стали Богдан Гаврилишин, голова наглядової ради МІМ-Київ (Швейцарія), член Римського клубу, іноземний член НАНУ, Мирон Василик, старший віце-президент The РВN Company (США), Віталій Гайдук, президент консорціуму «Індустріальна група», Богдан Данилишин, в.о. голови Ради по вивченню продуктивних сил НАНУ, Віктор Капустін, голова правління ВАТ «Укрексімбанк», Євген Уткін, президент корпорації «Квазар-Мікро», Рональд Фрімен, колишній співголова правління «Сітігруп-Європа» (Великобританія), Наталія Яресько, президент Western NIS Еnterprise Fund (США), Ярослав Яцків, академік, директор Головної астрономічної обсерваторії НАНУ. Таким чином, разом із засновниками Рада конкурентоспроможності України налічує сьогодні 13 чоловік.
Було обговорено і схвалено проект програми діяльності РКУ на 2005—2006 роки, який представив голова Ради конкурентоспроможності України Ю.Полунєєв. Першим і головним продуктом діяльності нової громадської організації має стати реалізація концепції моніторингу та суспільного просування ідеї конкурентоспроможності країни.
Також Рада, як неурядова позапартійна організація, планує надавати всебічну підтримку ініціативі, що викладена у розпорядженні президента України «Про деякі питання забезпечення конкурентоспроможності національної економіки в процесі європейської та євроатлантичної інтеграції» від 3 жовтня 2005 року. А саме: всіляко допомагати уряду у виконанні поставлених завдань із розробки Державної програми підвищення конкурентоспроможності української економі­ки, залучати міжнародну технічну допомогу та найкращий світовий досвід. Серед інших планів РКУ — проведення першої міжнародної конференції з питань стратегії конкурентоспроможності України за участю провідних західних фахівців, налагодження робочих контактів із аналогічними організаціями в інших країнах, мобілізація наукового та бізнес-потенціалу в регіонах країни для формування стратегії конкурентоспроможності, розробка курсу лекцій та семінарів.
Голова РКУ Юрій Полунєєв наголосив: «Мета нашої організації — на різних рівнях і в різний спосіб сприяти тому, щоб філософія та стратегія конкурентоспроможності вийшла на передній край суспільної свідомості та увійшла у практику економічної політики».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі