Під час штурму церкви у Багдаді загинули 52 людини

Поділитися
Щонайменше 52 людини загинули в результаті штурму християнської церкви у центрі Багдада. Серед загиблих - заручники та іракські поліцейські.
Щонайменше 52 людини загинули в результаті штурму християнської церкви у центрі Багдада. Серед загиблих - заручники та іракські поліцейські.Ще близько 50 осіб отримали поранення. Багато парафіян загинули від вибуху смертника всередині церкви. Штурм був здійснений силами безпеки з метою звільнити заручників, яких захопили озброєні особи. Екстремісти вимагали звільнити із в'язниць всіх заарештованих членів «Аль-Каїди» в Іраку та Єгипті. Нагадаємо, у неділю вдень бойовики напали на будівлю фондової біржі в іракській столиці, а потім увірвалися до головного католицького храму Багдада, що розташований через дорогу від біржі. Вони почали стрілянину з охоронцями, убивши кількох із них. Незабаром після цього сили безпеки оточили церкву, перекривши сусідні вулиці. За словами очевидців, над церквою літали кілька американських вертольотів, до місця події були залучені американські військові. Ступінь їх участі у звільненні заручників ще невідомий. Незважаючи на втрати серед силовиків і заручників, влада заявила про успіх. "Операція завершена, ми звільнили всіх заручників", - сказав начальник поліції південно-східного району Багдада бригадний генерал Алі Ібрагім. У Іраку проживають близько 1,5 мільйона християн. У багатьох церквах в останні роки гриміли вибухи, включаючи і Церкву порятунку Діви Марії, де подібний випадок стався в серпні 2004 року.

За матеріалами Бі-бі-сі, Росбалта

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі