Пентагон не може відзвітувати про 96% коштів, витрачених на відновлення Іраку

Поділитися
Міністерство оборони США не може пояснити, куди спрямовані мільярди доларів, які виділялися на відновлення Іраку. Це випливає з доповіді спеціального генерального інспектора з нагляду за ходом відновлення Іраку Стюарта Боуена, яку буде оприлюднено у середу, 28 липня.
Міністерство оборони США не може пояснити, куди спрямовані мільярди доларів, які виділялися на відновлення Іраку. Це випливає з доповіді спеціального генерального інспектора з нагляду за ходом відновлення Іраку Стюарта Боуена, яку буде оприлюднено у середу, 28 липня.Деякі ключові тези документа вже просочилися в американські ЗМІ. Так, згідно з доповіддю, Пентагон не може чітко вказати, як витрачені 96% виділених ним коштів. Нормальні фінансові документи відсутні на 8,7 мільярда доларів із 9,1 мільярда, якими із 2004 по 2007 рік розпоряджалося американське оборонне відомство. Всі ці гроші повинні були йти на різні проекти з відновлення нормального життя в Іраку. У Пентагоні вже заявили, що доповідь аудиторів не обов'язково свідчить про зникнення мільярдів доларів. Військові не виключили, що бухгалтерські документи були передчасно здані до архіву. У відповіді, доданій до висновку комісії, представники Пентагону відзначають, що пошук зниклих коштів може вимагати «значних зусиль з вивчення архівів». Після падіння режиму Саддама Хусейна тимчасова адміністрація в Іраку, якою керував американець Пол Бремер, взяла контроль над 20 мільярдами доларів. Ці гроші були отримані від продажу іракської нафти і газу, а також від реалізації заарештованих перед вторгненням активів уряду диктатора. У 2004 році управління цими коштами за згодою іракського уряду було передано Пентагону. Контроль над розподілом коштів 31 грудня 2007 отримала іракська влада.

За матеріалами: Бі-бі-сі, The Washington Post

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі